33 C
Kotor

Slušaj online radio

Iz Crne Gore u Hrvatsku pokušali prokrijumčariti 36 kg marihuane (video)

U poslijepodnevnim satima juče 12. marta, ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići (Hrvatska – Crna Gora)  pristupilo je osobno vozilo srpskih nacionalnih oznaka u kojem su se nalazili dvojica državljana Srbije u dobi od 27 godina, sopšteno je iz PU dubrovačko-neretvanske.

Tokom obavljanja granične kontrole posumnjalo se na krijumčarenje opijata pri čemu je na prisutnost droge u vozilu reagovao i službeni policijski pas za detekciju droga Lily zbog čega je od nadležnog odvjetništva i sudije istrage zatražen nalog za pretragu vozila.

Policijski službenici Postaje granične policije Gruda, u saradnji s djelatnicima carine, pretragom vozila pronašli su ukupno 36 kg i 350 g marihuane. Droga je bila parkirana u 73 paketa, a pronađena je u posebno izrađenom prostoru ispod sjedala vozača i suvozača. Također je utvrđeno da su na osobno vozilo kojim su pristupili graničnoj kontroli stavili ne pripadajuće registarske tablice.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, kao i kazneno djelo krivotvorenja isprava, dvojica srpskih državljana će tokom današnjeg dana, uz kaznene prijave, biti predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Podsjetimo, od početka ove godine Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u koordinaciji s drugim nadležnim institucijama, odnosno Uredom  za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Upravom kriminalističke policije i Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta razbila je dva lanca krijumčarenja kokaina koji je morem pristigao u Luku Ploče. Uhapšeno je i kazneno prijavljeno ukupno sedam osoba za koje se osnovano sumnja da su navedeni kokain naručili s ciljem njegove dalje distribucije unutar Hrvatske i susjednih zemalja.

U sklopu ove dvije akcije spriječeno je krijumčarenje 219 kg kokaina, a pronađeno je i zaplijenjeno 98 kg kokaina.

Najčitanije