20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Iz mora izvukli mrtvog delfina

Delfin – foto Komunalna policija HN

Prije dva dana, u kasnim popodnevnim satima, u akvatorijumu Herceg Novog pripadnici Komunalne policije iz mora su izvukli tijelo uginulog delfina u čijim ustima je, kako kažu očevici, pronađena najlonska kesa, koja je mogla biti uzrok njegove smrti. Građani Herceg Novog su ogorčeni, a slike mrtvog deflina u moru, uz propratne komentare, preplavile su društvene mreže.

Mitar Bijelić, jedan od Komunalnih policajaca koji je učestvovao u akciji vađenja uginulog delfina iz mora, kaže da je bio potresen prizorom koji su zatekli.

– Delfina sam lično izvlačio. Imao je konop oko peraja. Mislim da se ugušio jer se zapetljao u neku od ribarskih mreža. Što se tiče najlonske kese, zaista nisam siguran, jer nismo zagledali šta ima u ustima. Iz tijela se širio izuzetno neugodan miris. Ko zna koliko je bio već mrtav. Moguće je da je istina da se ugušio najlonskom kesom, ali ono što sam sigurno vidio i što smo uslikali jeste da mu je repno peraje bilo vezano kanapom – kazao nam je Bijelić.

Valja podsjetiti da je u Bokokotorskom zalivu godinama nastanjena jedna petočlana porodica delfina. Srđan Simić, podvodni ribolovac, kaže da je često viđao sedam delfina u Boki, što ga je uputilo na zaključak da se porodica stalno nastanjena u Boki proširila. Osim njih viđao je kaže i jato manjih.

– Postoji i grupa od desetak malih delfina, dugih oko 80 cm. Sive boje. Oni mahnito love ribu satjerujući je u plićak – kaže Simić.

/K. Matović – Dan/

Izvor:Dan

Najčitanije