16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Izašao 8. broj lista „Eho“ učenika Gimnazije Kotor

Eho 8

“Kao što očekujemo svake školske godine, u maju se listaju stranice novog broja lista „Eho“. Riječ je o projektu koji prati zbivanja u školi i interesovanja učenika tokom čitave godine, što njegov sadržaj uvijek čini drugačijim i do kraja nepredvidivim” – saopšteno je iz redakcije školskog lista „Eho“, kotorske Gimnazije.

Ovogodišnji broj donosi vijesti o talentovanim učenicima, njihove stvaralačke uzlete u muzici, stihovima, crtežima, fotografijama. Bavili su se humanitarnim volonterskim radom, pravili kristale u hemijskoj laboratoriji, glumili na velikoj sceni i poručili svojim profesorima, roditeljima, drugovima iz razreda da imaju više razumijevanja za krize ličnosti i identiteta adolescenata.

„Eho“ je ove godine ostvario saradnju sa časopisom „Branko“ Karlovačke gimnazije koji je proglašen za najbolji srednjoškolski časopis u Srbiji, pa su se neki naši članci našli u njihovom novom broju, a njihovi u našem. Nije izostala ni rubrika o Kotoru, ovoga puta „iz drugog ugla“.

Svoj doprinos ove godine su dali i profesori naše škole člancima iz različitih oblasti, kao i kulturni radnici iz grada, čime su dodatno obogatili sadržaj i učinili ga ozbiljnijim. Redakcija je ove godine radila u novom, podmlađenom  sastavu učenika: Ivana Lučev, glavni urednik i saradnici Martin Krivokapić, Stefan Lazarević, Franka Peruđini, Maja Vulović, Ana Kaluđerović, Nastasja Barović i Dejana Nikolić. Glavni urednik je prof. Sonja Golub Klenak.

Časopis je štampan u 1000 primjeraka i ima 76 stranica.

Najčitanije