15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba Donacije Pomorskom muzeju Crne Gore

Pomorski muzej Kotor

Povodom manifestacije „Međunarodnog dana muzeja“ i „Noć muzeja“ JU Pomorski muzej Crne Gore Kotor organizuje izložbu pod nazivom „Donacije Pomorskom muzeju Crne Gore u periodu 2007-2017. godine“ koja će biti otvorena u palati Grgurina u subotu, 18. maja u 20 sati.

Na otvaranju će govoriti Andro Radulović direktor Pomorskog muzeja i Jelena Karadžić, muzejska savjetnica, a izložbu će otvoriti kap. Vjeko Radimir. U muzičkom dijelu učestvuje muzički sastav Škuribanda.

Postavka obuhvata 177 predmeta poklonjenih Pomorskom muzeju u periodu od 10 godina, (2007-2017.). Katalog koji prati izložbu podijeljen je u 10 cjelina u kojima su opisani muzejski predmeti i podaci o darodavcu. Ovom izložbom žele da izraze zahvalnost svim darodavcima koji su imali povjerenje u ovu Instituciju od njenog osnivanja do danas, s nadom da će se ova lijepa praksa i dalje nastaviti.

Izložba je realizovana u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore u okviru Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. godinu.

Najčitanije