16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Izašao iz štampe deseti, jubilarni broj školskog lista „EHO“ Gimnazije Kotor

EHO – Gimnazija Kotor

Deseti, jubilarni broj školskog lista „Eho“ izašao je ove godine istog dana kada smo maturantima uručili „Luče“, najprestižnija priznanja za odličan uspjeh u učenju i vladanju.

U godinama u kojima nam je nedostajalo druženja, zagrljaja, lica bez maski, ali i kolektivnog stvaralačkog duha, istrajali smo u namjeri da pokažemo da taj duh i dalje živi u nadarenim učenicima, da znanje nije nestalo, niti je obezvrijeđeno, što pokazuju brojne nagrade koje su osvojili  na takmičenjima iz matematike, informatike, ekologije, stranih jezika, filozofije, sporta. O tome možete pročitati u rubrici Eho vijesti.

Prednost smo dali esejističkim i poetskim radovima, od kojih su mnogi nagrađeni, iskustvima sa osjetljivim populacijama (licima sa invaliditetom i zdravstveno ugroženima), predstavili raskošne likovne talente i uspješne fotografije. Značaj smo dali i razmišljanjima učenika o uticaju trendova na njihovu populaciju i iscjeljujućem dejstvu muzike koja može postati „oaza mira“, kada više ne pomažu savjeti o načinima na koje se mogu povratiti koncentracija i motivacija kada ste umorni od učenja.

EHO – Gimnazija Kotor

U redakciji školskog lista „Eho“ 10 bili su učenici: Maja Vulović, glavni urednik, Ana Kaluđerović, Nastasja Barović, Katarina Jelić, Viktor Brkanović i Irina Bulajić. Glavni urednik je prof. Sonja Golub-Klenak.

Školski list je štampan u 1000 primjeraka na 88 stranica. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim saradnicima iz škole i grada, poručila je urednica prof. Sonja Golub-Klenak

Najčitanije