19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Izgradite svoj brod u boci od LEGO kockica

LEGO-ship-in-a-bottle

Oduvijek ste htjeli imati brod u boci ili ga pokušati sami napraviti, a niste imali prilike? Sada je to moguće uz novi LEGO® Ideas koji nastavlja osmišljavati nautički program i predstavlja „Brod u boci“.

Vrlo detaljno prikazan brod s kabinom za kapetana, topovima, jarbolima i jedrima može krasiti i vaš kutak u dnevnoj sobi, ali se prije toga morate nekoliko sati posvetiti njegovom slaganju.

Njegov tvorac Jake Sadovich bio je inspiriran stvarnim brodom u boci koji je izgradio nekoliko godina ranije te je odlučio izgraditi repliku u LEGO kockicama. Njegova kreacija postigla je potrebnih 10.000 glasova za LEGO Ideas te sada svaki poklonik i strastveni ljubitelj, širom svijeta popularnih, kockica ima mogućnost zaigrati se njima i ostvariti svoje dječje snove i izgraditi mali brod u boci.

Boca vjerno dočarava pravu staklenu bocu novim elementom koji izgleda kao da je spojen voskom, a dojam mora upotpunjuje 280 prozirno-plavih kockica koje su slažu na dno boce.

Brod ima uzdignutu palubu na krmi, odjeljak za kapetana, šest topova, tri jarbola, pravu osmatračnicu na vrhu glavnog jarbola, jedra i brodsku zastavu.

Postolje sadrži pločicu s imenom broda “Leviathan”, ugrađeni “kompas” (nefunkcionalan) s detaljnom ružom vjetrova i zlatnom iglom, dva globusa i detalje zakovica zlatne boje.

Sama boca ima dimenzije 10 cm x 31 cm x 10 cm, dok brod unutar nje dolazi u veličini 8 cm x 14 cm x 5 cm.

LEGO set uključuje knjižicu s uputama za gradnju te informacije o kreatoru Jakeu Sadovichu i LEGO® dizajnerima.

Igračka, koja će se u veljači naći na policama LEGO prodavaonica, prikladna je za djecu stariju od 10 godina, no gornja dob nije ograničena jer, kako znamo, u LEGO kockicama uživaju i oni koji su odavno prošli dječju dob, mladenaštvo pa i odraslu dob.

Najčitanije