9 C
Kotor

Slušaj online radio

Izgradnja druge faze MR1 saobraćajnice na poluostrvu Luštica počeće 15. novembra

Dio nove saobracajnice MR 1

Izgradnja druge faze MR1 saobraćajnice na poluostrvu Luštica u Tivtu u  dužini 2,2 kilometra  počeće 15. novembra i biće završena najkasnije za deset   mjeseci- saopšteno je danas iz kabineta gradonečalnika Tivta Siniše Kusovca (DPS).

Druga faza predstavlja nastavak izgradnje saobraćajnice MR1  prve faze, u ukupnoj dužini od 2,5 km a koja je završena u junu ove godine.

“Ova saobraćajnica predstavlja direktnu drumsku vezu ka razvojnim   projektima značajnim za Opštinu Tivat a koji se grade na poluostrvu Luštica, odnosno prema “Qatari Diar”-u i Luštici Bay. Saobraćajnica,   za sada lokalnog karaktera, umnogome će olakšati saobraćaj na ovom   dijelu poluostrva, a što je od posebnog značaja za mještane okolnih mjesnih zajednica”-kazao je predsjednik Oštine Kusovac tokom jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima kompanije Bemax, izvođačem  radova na ovoj dionici.

Pripremni radovi, poput krčenja i obilježavanja, prema riječima   izvršnog direktora Bemaxa, Veselina Kovačevića, počeće i ranije.

“Opština Tivat je posebno pozitivan primjer efikasnosti. Dionica MR1   saobraćajnice je u potpunosti eksproprisana, što je zaista za svaku   pohvalu. Ovo je prvi slučaj da preuzimamo posao na dionici gdje su u  potpunosti regulisana sva pitanja eksproprijacije” -rekao je Kovačević.

Izgradnjom ove saobraćajnice i kružnog toka kod prirodnog rezervata  “Solila” povezuju se lokalni put za Radoviće i izgrađena saobraćajnica  MR1-prva faza. Ugovor je vrijedan 2.968.722 eura.

Izvor:S.L

Najčitanije