15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Predstavnici Kotora i Posušja razgovarali o partnerstvu na IPA projektu prekogranične saradnje

Satanak delegacija – Kotor -Posušje foto Boka News

Na inicijativu Međunarodnog festivala klapa Perast, povodom moguće saradnje kroz projekte prekogranične saradnje, u srijedu je u Opštini Kotor održan sastanak sa delegacijom grada Posušja (BiH).

Goste na čelu sa načelnikom, Brankom Bagom, primili su potpredsjednici Opštine Kotor, Ljiljana Popović Moškov, Branko Nedović i Mišo Samardžić.

Na sastanku se razgovaralo o mogućoj saradnji i partnerstvu dviju opština kroz zajednički projekat na konkursu Interreg IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Potencijalni partneri prepoznali su zajednički interes na očuvanju kulturne baštine, razvoj turizma i kulturnu saradnju.

Kako je dogovoreno u narednom peridu projektni timovi razraditi će idejna riješenja kako bi stvorili osnovu za početak izrade projektne dokumentacije koja bi rezultirala zajedničkom aplikacijom.

Satanak delegacija- Kotor-Posušje – foto Boka News

Sastanku su prisustvovali predstavnici Međunarodnog festivala klapa Perast, direktorica TO Kotor, predstavnici kancelarija za međunarodne odnose i kulturu Opštine Kotor.

Nakon sastanka delegaciju iz Posušja primio je gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić.

Izvor:M.M

Najčitanije