13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Izgradnja luke u Krilu Jesenica riješava problem vlasnika flote mini turističkih brodova

Krilo Jesenice – foto FB

Nakon 10 godina od početka projekta, građevinska dozvola za izgradnju luke u Krilu Jesenicama, trebala bi biti izdana tokom ove sedmice, prenosi Radio Hrt.

Riječ je o rješavanju gorućeg problema vlasnika flote mini turističkih brodova kapaciteta do 36 putnika, a na kojima se zapošljava oko tri hiljade mahom domicilnog stanovništva. O statusu ne samo obnove luke u Krilu, već i Bajnicama ravnatelj županijske Lučke uprave Domagoj Maroević kaže:

“Projektna dokumentacija je završena. Početkom petog mjeseca smo predali zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, a odjel koji izdaje građevinsku dozvolu je tražio neke preinake u samom glavnom projektu. To smo u međuvremenu razriješili i očekujemo svaki dan dobivanje građevinske dozvole, a tijekom desetog mjeseca i raspisivanje natječaja. Riječ je o rekonstrukciji i sanaciji postojeće luke u Krilu Jesenice čija je vrijednost radova nešto veća od 10 milijuna eura, a početkom iduće godine ili čak već i krajem ove, očekujemo početak radova. To je prva faza izgradnje ove dvije luke.

Druga faza je izgradnja luke u Bajnicama koja bi trebala biti kapaciteta do 80 plovila dužih od 40 metara. Za taj dio luke u Bajnicama smo već izradili idejni project, a upravo je u tijeku izrada urbanističkog plana uređenja te luke. Očekujemo tijekom iduće godine, do sredine 2025., dobivanje dozvole za luku u Bajnicama.”

Najčitanije