25 C
Kotor

Slušaj online radio

Izgradnja saobraćajnice Tivat – Jaz – intezivrani radovi kroz tivatsko polje

Radovi na saobraćajnici Tivat – Jaz – foto Boka News

Radovi na rekonstrukciji dijela Jadranske magistrale, M-2 Tivat – Jaz, kao i izgradnja novog cjevovoda Regionalnog vodovoda, koja je ozvaničena prtehodnih dana, intezivirani su u  tivatskom polju, na dijelu bivšeg poljoprivrednog dobra, paralelno sa magistralom i aerodromskom pistom.

Radnici i mehanizacija konzorcijuma Šandong koji izvode radove na trasi budućeg bulevara teškom mehanizacijom krče i pripremaju teren za izgradnju nove saobraćajnice.

Buduća moderna saobraćajnica Tivat – Jaz biće dugačka 16 kilometara, prolazi kroz tri opštine (Tivat, Kotor, Budva), vrijedana 53 miliona eura trebala bi biti završena za dvije godine.

Radovi na saobraćajnici Tivat – Jaz – foto Boka News

Radi o jednoj od najfrekventnijih i najopterećenijih saobraćajnica u Crnoj Gori, a kako je ranije najavljeno početni radovi neće uticati na saobraćaj tokom sezone, jer se izvode mimo glavne saobraćajnice.

“Eksproprijacija za neke djelove će se završiti paralelno i moramo da radimo brzo”, kazao je ranije premijer Abazović prilikom ozvaničenja početka radova.

Radovi na saobraćajnici Tivat – Jaz – foto Boka News

Uporedom sa rekonstrukcije dionice biće izgrađen i novi cjevovod Regionalnog vodovoda u cilju poboljšanja napajanja vodom u tri opštine.

Novi cjevovod će omogućiti povećanje protoka vode ka primorju sa sadašnjih 300 na 750 litara u sekundi.

Najčitanije