12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Izgradnja škole u Igalu projekat od najvećeg značaja

Foto Opština HN

Ministar prosvjete Miomir Vojinović boravio je u utorak u posjeti Herceg Novom, tokom koje se sastao sa predsjednikom Opštine, Stevanom Katićem, potpredsjednikom Mirkom Musturom, sekretarkom za kulturu i obrazovanje, Anom Zambelić Pištalo i v.d. sekretarkom za lokalnu samoupravu, Vesnom Samardžić.

Glavna tema sastanka bila je izgradnja škole u Igalu, kao projekat za koji postoji saglasnost da mora biti što hitnije rješavan jer je od najvećeg značaja za poboljšanje stanja vaspitno-obrazovnog sistema, saopšteno je nakon sastanka.

„Iskoristio sam današnji sastanak da obećam da ću koliko je na narednoj sjednici Vlade vidjeti gdje je došlo do zastoja, imajući u vidu ono što je Predsjednik rekao, a to je značaj izgradnje ove škole i, sa druge strane, nepostojanje bilo kakvih barijera da se u najskorije vrijeme otpočne sa radom“, kazao je ministar Vojinović.

On je poručio da će Ministarstvo prosvjete završiti sve ono što je njihov dio obaveza, te da će, u saradnji sa lokalnom upravom, „kao ozbiljni i odgovorni ljudi ići u susret rješavanju aktuelnih problema i tema“ u ovoj oblasti.

„Glavni predmet razgovora kada je u pitanju opština Herceg Novi bilo je upoznavanje sa gradnjom škole u Igalu, odnosno sa dokumentacijom koja treba da bude završena kada je u pitanju donošenje odluke o opštem interesu za gradnju škole u Igalu“, rekao je Katić.
Tema razgovora bio je i nastavak aktivnosti na projektu rekonstrukcije škole u Srbini, za koju je u toku izrada projektne dokumentacije, kao i rekonstrukcija palate Burovina.

„Kada je u pitanju palata Burovina, ta zgrada je odavno zrela za rekonstrukciju. Mi smo u nekom prethodnom periodu pokrenuli inicijativu da se ona da na upravljanje Opštini Herceg Novi, s obzirom da je tu nekada boravilo Hercegnovsko pozorište, i da je mi iskoristimo kao buduću instituciju za razvoj kulture u Herceg Novom, jer se ona naslanja na tu priču“, naveo je Katić.

On se zahvalio Ministarstvu prosvjete na dobroj saradnji u prethodnom periodu, te izrazio uvjerenje da će brojna pitanja biti rješavana zajedničkim zalaganjem, a na dobrobit građana Herceg Novog.

Predstavnici lokalne uprave upoznali su Ministra sa brojnim aktivnostima koje Opština Herceg Novi realizuje u cilju poboljšanja uslova za boravak i rad djece u vaspitno-obrazovnim ustanovama na teritoriji grada.

U okviru današnje posjete, ministar Vojinović je obišao i Osnovnu školu „Ilija Kišić“ i vrtić „Naša radost“, gdje je sa upravama razgovarao o izazovima sa kojima se te vaspitno-prosvjetne ustanove suočavaju u svom radu, te mogućnostima da im resorno ministarstvo pomogne u prevazilaženju problema i poboljšanju uslova za rad.

Najčitanije