15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Izlet edukativnog karaktera za učenike kotorskih škola koji su nastupili na Zimskom kotorskom karnevalu

Perast – Boka Kotorska – foto Boka News

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor će organizovati izlet brodom do Perasta za učenike kotorskih škola koji su nastupili na tradicionalnom Zimskom kotorskom karnevalu 2023. godine. Izlet je podsticaj za učenike koji su izašli na karneval i podržali ovu viševjekovnu manifestaciju.

Tradicionalni Zimski kotorski karneval je manifestacija po kojoj je naš grad prepoznat. Zadovoljstvo nam je što je i ove godine veliki broj učenika u saradnji sa svojim nastavnicima i upravom škola kreirao karnevalske maske i sa istima nastupio u povorci. Učenici povorci daju posebnu energiju i što je najvažnije, svojim učešćem potvrđuju da prepoznaju značaj tradicije i očuvanja iste.

Kulturni centar, kao organizator ove tradicionalne značajne manifestacije, još jednom želi da zahvali svim sugrađanima i gostima koji su učestvovali na karnevalu, a posebno učenicima kotorskih škola. S tim u vezi ovaj izlet edukativnog karaktera ima za cilj druženje, ali i upoznavanje sa tradicijom. Prolazeći Dobrotu, obilazeći Gospu od Škrpjela, a vraćajući se preko Stoliva i Prčanja, učenici će imati priliku da sa mora još jednom sagledaju bogato kulturno naslijeđe našeg zaliva, ali i da se upoznaju, druže i možda razviju nove ideje za nastupajući tradicionalni Zimski karneval 2024.

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor će se truditi da i u narednoj školskoj godini pripremi mnoštvo edukativno-kreativnih programa za djecu i podsjeća da su vrata Kulturnog centra širom otvorena za sve kreativne učenike i njihove ideje.

Najčitanije