16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – nastavak intenzivnih aktivnosti na sanaciji putne infrastrukture

Foto Opština HN

Herceg Novi – Više dionica i puteva u naseljima Gomila, Prijevor, Mojdež, Ratiševina i Sušćepan biće asfaltirano tokom naredne godine, a već sledećeg mjeseca će početi radovi u Igalu i na Savini: sanacija trotoara u ulici V crnogorske brigade, sanacija i asfaltiranje ulice Sava Ilića, te sanacija ulice Braće Grakalića. Cilj je, kako je više puta do sada isticano, ulagati u razvoj šireg gradskog ali i prigradskog dijela kao i zaleđa.

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević i direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada, Aleksandar Kovačević obišli su jutros više lokacija na kojima će tokom sledeće godine biti izvedeni asfalterski i betonski radovi na putnoj infrastrukturi.

“Obezbijediti kvalitetnu infrastrukturu, sanacijom ili rekonstrukcijom, predstavlja veoma važan preduslov za razvoj svih djelova naše opštine, a samim tim i poboljšanja uslova života građana. Plan je da se tokom sledeće godine izvedu radovi na više lokacija, među kojima su dio puta Sušćepan-Ratiševina, Prva sušćepanska ulica, put do sela Andrići, Vinogradska ulica u Sutorini, stari put za Dubrovnik, put za Prijevor i prema crkvi Sv. Gospođe, put u Bajkovini, dva kraka u Trebinjskoj ulici, kao i sanacija puta u naselju Beci.

Svakako, u saradnji sa mjesnim zajednicima i građanima ćemo zasigurno realizovati još projekata sanacije lokalnih puteva. Prioritet lokalne samouprave ostaje poboljšanje infrastrukture”, poručio je potpredsjednik Konjević tokom jutrošnjeg terenskog obilaska i podsjetio da je u toku i asfaltiranje dionice od Porobića do filter stanice u Mojdežu.

Već narednog mjeseca započeće sanacija trotoara u ulici V crnogorske brigade, sanacija i asfaltiranje ulice Sava Ilića, te sanacija ulice Braće Grakalića na Savini.

Najčitanije