34.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba i promocija knjige “Hrvati ujedinjeni kravatom“

Projekat kravata

Izložba i promocija knjige “Hrvati ujedinjeni kravatom“, autorke Branke Bezić Filipović biće održani u Pomorskom muzeju Crne Gore u Kotoru u ponedjeljak, 12. juna od 19 i 30.
Izložbu će otvoriti veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.
Nakon Kotora izložba putuje u Split, pa u Zagreb.

Iz Hrvatskog građanskog društva poručuju:

“Projekat KRAVATA inicirali su prošle godine „Crodiaspora“ i „American Croatian Congress“ kako bi istakao utjecajne Hrvate iz hrvatske dijaspore kroz prikazivanje njihovih doprinosa unutar njihovih zajednica, Hrvatske i u svijetu. Članovi tima „Kravata“ su: Nada Pritisanac Matulich (voditeljica projekta i koordinatorica), Ana Katalinić , Branka Bezić Filipović  i Mate Pavković .

Počevši od Međunarodnog dana kravate – 18. listopada 2021. godine, uz pomoć svojih partnera i kontakata, oni su počeli sa sakupljanjem kravata, marama i biografija utjecajnih Hrvata širom svijeta. Ideja se sastoji u doniranju jedne od kravata ili marama koje više ne koriste i slanju kratkog životopisa uz poruku o sebi koju žele ostaviti budućoj generaciji, te njihovog potpisa. Njihove kravate i marame će biti prikazane na putujućoj izložbi.
Prva izložba će biti na Kampusu „Rochester Institute of Technology“ – Hrvatska, Dubrovnik od 8 – 11. lipnja 2023. godine. Bit će to simbolična izložba, budući da će predstaviti diplomatsku prošlost Dubrovnika.”

Najčitanije