17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba Jelene Papović u Kotoru

Papović – izožba

Akademska slikarka Jelena Papović iz Budve  predstaviće se kotorskoj likovnoj publici izložbom slika rađenih kombinovanom tehnikom u četvtrak, 29. februar u 19 sati u Gradskoj galeriji na Pjaci od Kina.

Jelena Papović je rođena na Cetinju, 28. Januara 1975. Detinjstvo provodi u Budvi, Srednju Školu za industrijsko oblikovanje pohađa u Beogradu, a Fakultet likovnih umjetnosti zavrsila je na Cetinju, juna 1997.godine u klasi profesora Nikole Gvozdenovića -Gvozda. Pohađala je postdiplomske studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu u klasi Gradimira Petrovića. Od 1998. godine stvara i drži otvorena vrata svog ateljea u Budvanskom starom gradu. Iskustvo ima na radu kao scenograf za nekoliko pozorišnih predstava, i kao novinar koji je radio reportaže likovnih i alternativnih muzičkih događaja, kao i intervjue sa nekim od značajnijih umetnika koji su posetili Budvu ( period od 1998. do 2004. godine) Organizovala je nekoliko izložbi mladih umetnika u otvorenim i zatvorenim prostorima. Radila radionice sa decom. Od 2015. godine prenosi svoje znanje i iskustvo likovne umetnosti i istorije umetnosti u JUSMŠ „Danilo Kiš“ , a od 2021. i u osnovnim školama  u Budvi i Petrovcu. Od maja 2021.  u organizaciji Dukley Gardens vodi dečju likovnu radionicu. Od februara 2021. godine je članica Savjeta za kulturu opštine Budva.

Učestvovala u kolektivnim izložbama u Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji, Češkoj, kao i u likovnim kolonijama i radionicama.

Njeni radovi se nalaze u Americi, Japanu, Francuskoj, Engleskoj, Nemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, Holandiji, Češkoj, Rusiji, Mađarskoj, Italiji, Slovačkoj,   Australiji, Južnoj Africi, Artiku, Srbiji i Crnoj Gori.

Najčitanije