20 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba likovnih radova slovenačke umjetnice Cvetke Hojnik u crkvi Sv. Pavla

Cvetka Hojnik, poziv na izložbu

„Put u beskraj“  naziv je izložbe likovnih radova Cvetke Hojnik, akademske umjetnice iz Slovenije, koja će biti otvorena u ponedjeljak 12. jula 2021. u 12 sati u Crkvi Svetog Pavla u Starom gradu.

Cvetka Hojnik je rođena u Murskoj Soboti (Slovenija). Nakon završene gimnazije u Murskoj Soboti diplomirala je na Prirodno-tehničkom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, Odjel za tekstil, studijski program Dizajn tekstila i odjeće u klasi prof. Darka Slavca. Studirala je na Akademiji za likovnu umjetnost (savremene slikarske tehnike).

Za svoj rad dobila je nekoliko nagrada i priznanja, trostruka je dobitnica priznanja DLUM-a (Udruženja likovnih umjetnika Maribor), dobila je i Grand Prix na međunarodnoj izložbi „Ženske slikarke” u Majdanpeku u Srbiji i posebnu nagradu stručnog žirija na 3. Međunarodnom bijenalu radova 2020. u Prijedoru (Bosna i Hercegovina). Živi i radi u Lendavi u Sloveniji.

Izložba je početkom 2020. godine selektovana od strane Umjetničkog savjeta OJU Muzeji Kotor kojim je predsjedavala istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković.

„Put u beskraj“  će za posjetioce biti otvoren 14 dana.

Najčitanije