17.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba slika „Na pučini palete“

andric

“Na pučini palete“ naziv je izložbe Zorana Andrića, koja će biti otvorena u Galeriji Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor u petak, 2. avgusta u 21 sat. Izložbu će otvoriti Dragan Popadić.

Slikar Zoran Andrić rođen je 1960. u Valjevu. Svoje crteže i slike izlaže od 1979. na zajedničkim i samostalnim izložbama. Od 1992. ima stalne postavke u svojoj Slikarskoj radionici „Višnja” u Valjevu. Od 2003. sudjeluje po pozivu na likovnim gostovanjima u zemlji i inozemstvu. Redovit je član ULUS-a. Samostalno je izlagao 30 puta i na oko 30 zajedničkih izložbi. Slike mu se nalaze u mnogim privatnim kolekcijama diljem svijeta, u Narodnom muzeju u Beogradu, Muzeju Vojvodine u Novom Sadu, Parlamentu Austrije u Beču, Modernoj Galeriji u Budvi…

Dobitnik je mnogih priznanja i to: 1997. – Specijalno priznanje za akvarel „Plavost”, III. Bijenale akvarela Jugoslavije, Galerija „Stara kapetanija”, Zemun, 1998. – Nagrada za najbolju tehniku. Natjecanje u brzom slikanju za ulje „Kroz vreme” u organizaciji Veleposlanstva Španjolske, Kalemegdan, Beograd, 2007. – III. nagrada za crtež „Bez naziva”, na zajedničkoj izložbi „Beograd 2007.”, Galerija NUBS, Beograd.

Zainteresovani će radove moći pogledati do 16. avgusta.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković” Kotor.

Najčitanije