17 C
Kotor

Slušaj online radio

Izuzetan uspjeh tivatskih gimnazijalaca na državnom takmičenju

Prijem djaka i profesora SMS Mladost Tivat

Potpredsjednik Opštine Tivat Goran Božović i sekretarka za društvene djelatnosti Borka Mršulja upriličili su danas prijem za učenike Srednje mješovite škole “Mladost” i njihove profesore, koji su na nedavno održanom državnom takmičenju ostvarili značajne rezultate.

Egor Georgievski, učenik I razreda Gimnazije, osvojio je drugo mjesto na državnom takmičenju iz programiranja, a njegov je mentor bila prof. Neda Slavović.

Stefan Jašović, učenik III razreda Gimnazije, osvojio je drugo mjesto na državnom takmičenju iz geografije, a mentor je bila prof. Aleksandra Vuksanović.

Đorđe Raičević, učenik IV razreda Gimnazije, osvojio je III mjesto na državnom takmičenju iz engleskog jezika, a mentor je bila prof. Sonja Škanata.

“Ovim malim gestom želimo pokazati da cijenimo i poštujemo vaš uspjeh i da vodimo računa o mladim ljudima koji su posvećeni obrazovanju i ostvarivanju izvrsnih rezultata. Trudićemo se da podstičemo i promovišemo uspjeh u obrazovanju, imajući u vidu da je upravo znanje ono što će vas voditi kroz život.”- rekao je potpredsjednik Božović, pozdravljajući učenike i profesore.

“Predstavljati grad na takmičenju znanja svakako je za ponos, i to su vrijednosti kojima ćemo stremiti i koje ćemo podržavati i u buduće. Uz želju da ređate mnogobrojne uspjehe, od srca vam čestitam.” – istakla je sekretarka Mršulja posebno pozdravljajući trud i zalaganje profesora – mentora.

Đaci su u razgovoru naglasili kako su se pripremali u posebnim okolnostima, što je izazivalo stres, ali da su zajedno sa profesorima uspješno odgovorili izazovima i ostvarili dobar rezultat. Učenicima i profesorima, ovom prilikom, uručeni su prigodni pokloni. Dobitnici nagrada na državnom takmičenju, već tradicionalno biće posebno nagrađeni i na kraju školske godine, kada Opština Tivat organizuje prijem za dobitnike diplome “Luča”.

Izvor:S.L.

Najčitanije