23 C
Kotor

Slušaj online radio

Jadran nadahnuće – izložba slika hrvatske i crnogorske obale nastalih u razdoblju…

Izložba Jadran nadahnuće – Eduard-Amseder-Volosko-1887

„Zbirka Večerina – Jadran nadahnuće“, naziv je izložbe koja će biti otvorena u ponedjeljak, 4. novembra u 19 sati, u Galeriji solidarnosti, Stari grad, Kotor.

Ova iznimna zbirka slika hrvatske i crnogorske obale, hrvatskih, austrijskih, njemačkih, talijanskih, mađarskih, francuskih i engleskih umjetnika, nastalih u razdoblju od sredine XIX pa do sredine XX stoljeća, prvi je puta bila izložena u Opatiji 2017. godine.

U bitno dopunjenom izdanju, povodom Dana Opštine Kotor, predstavit će se u kotorskoj Galeriji solidarnosti, u razdoblju od 4. do 30. novembra 2019. godine.

Izložba je ostvarena u saradnji Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Kotoru, Opštine Kotor i OJU Muzeji Kotor – Galerija solidarnosti, uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

O izložbi „Zbirka Večerina – Jadran nadahnuće“ govorit će generalna konzulica Republike Hrvatske u Kotoru mr.sc. Jasminka Lončarević te vlasnik zbirke i kustos izložbe Duško Večerina, a izložbu će otvoriti predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović.

Otvaranje izložbe muzičkim programom uveličat će Mandolinski orkestar „Tripo Tomas”.

Najčitanije