20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Predavanje o štetnosti pušenja za učenike završnih razreda „OŠ “Milan Vuković”

Predavanje OŠ Milan Vuković

Aktivisti Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) za učenike završnih razreda  „OŠ “Milan Vuković”održali su protekle sedmice predavanje o štetnosti pušenja. Na predavanju, koje je održao sekretar CDPR-a Domagoj Žarković,  bilo je riječi koliko nepovoljno pušenje utiče na mladi organizam, pogotovo u toj fazi razvoja ličnosti.

-Aktivisti CDPR razgovarali su i sa direktorom škole Sinišom Brajovićem koliki je pušenje problem među nastavnim osobljem i učenicima.  Na predavanju je predstavljanjen i novi Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, a razgovarano je i o problemima koje izaziva konzumiranje duvanskih proizvoda u školskom uzrastu.

Velika pomoć tokom predavanja bila je od školskog profesora predmeta Zdravi stilovi života. Pušenje i sve njegove negativne posljedice prvenstveno utiču na razvoj raznih vrsta kancera, kao i oboljenja srca i krvnih sudova. To sigurno svi dobro znaju, ali ne poštuju i ne cijene na taj način, kako svoje, tako i zdravlje svojih u familiji, zatim prijatelja i svih ostalih.

Stoga apelujemo na sve, pogotovo djecu školskog uzrasta, da ne počinju nikada pušiti, a ukoliko su već pušači da štetnu naviku ostave kako bi sačuvali ono najvažnije, a to je svakako zdravlje, poručuju iz CDPR.

Najčitanije