21 C
Kotor

Slušaj online radio

“Jadran” očuvao ekipu, žele napraviti iskorak u vrhunskom vaterpolu…

VK Jadran Herceg Novi

Vaterpolo klub Jadran je sačuvao tim iz prošle godine, a stigli su Bojan Banićević (ponikao u novljanskoj ekipi i nastupao za crnogorsku reprezentaciju), Igor Nagajev, dugogodišnji član Hanovera, a posljednju sezonu nosio je kapicu Vašaša, i Dimitri Holod iz Špandaua.

Posljednja dva pojačanja trenutno su na Malti gdje igraju domaće prvenstvo i do kraja mjeseca priključiće se radu ekipe sa Škvera koja je krenula u pripreme 3. avgusta. Odnedavno sa momcima treniraju seniorski reprezentativci Jovan Vujović i Vasilije Radović.

– Kompletirali smo ekipu. Mislim da će naši mladi igrači uz pojačanja da napreduju i da će kroz nastup u Ligi šampiona doći do visokog kvaliteta koji je potreban klubu i prije svega reprezentaciju – kazao je Peter Radanović, trener Jadrana.

Novljani će prvu zvaničnu utakmicu u sezoni odigrati 17. septembra sa Solarisom u Regionalnoj A ligi, a naredna je 27. septembra u Mađarskoj protiv Ferencvaroša. Pred sami start sezone nastupaće na jakom turniru u Beogradu.

Šta je cilj ekipe za predstojeću sezonu?

– Kao treneru najveći cilj je da igrači napreduju i da ih osposobimo da igraju na vrhunskom nivou. Poenta je da ostanemo što duže u Evropi i pružimo što bolje partije. Nemamo imeprativ jer nas čekaju rivali koji su budžetom u odnosu na nas od dva do tri puta u boljoj situaciji, kao i igrački. Borićemo se da dođemo do završnog turnira Regionalne lige. I to su primarni ciljevi.

Jadran je sačuvao mladost, gura priču iz provjerenog sistema, a okosnica tima može da pomogne Radanoviću i olakša put do primarnih ciljeva.

– Prvi put u posljednje tri-četiri godine nemamo odlazaka. Uspjeli smo ekipu da sastavimo i nadogradimo sa iskusnim pojačanjima. Nadamo se da će nam pomoći i da će uz njih mladi igrači napraviti iskorak u vrhunskom vaterpolu. To nam je cilj kao klubu. Dosta faktora će na ovo uticati, ali se nadam iskoraku – jasan je Radanović.

/Ana Marković/

Izvor:Pobjeda

Najčitanije