15 C
Kotor

Slušaj online radio

Jadrana i Budva otvaraju vaterpolo Prvenstvo CG

Jadran / Priprem Kragujavac – novembar 2020.

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog boravili su na petodnevnim priprema u Kragujevcu, gdje su sa ekipom Radnički Kragujevac odigrati niz trening utakmica. Ove pripreme organizovane su u cilju priprema za predstojeće Prvenstvo Crne Gore, koje upravo vaterpolisti Jadrana otvaraju gostovanjem u Budvi sutra 07.11.2020. godine sa početkom u 18 sati.

Ovo je drugi put da novljani sparinguju sa ekipom iz Kragujevca s obzirom da je ekipa Radničkog bila na pripremama u Herceg Novom sredinom septembra. Jadranaši su u Kragujevac boravili u širem sastavu prve ekipe sa 23 vaterpolista i stručnim štabom.

„Odradili smo odlične pripreme u Kragujevcu. Drago mi je što smo bili u prilici da povedemo veliki broj igrača koji su odigrali zaistva veliki broj trening utakmica koje će im sigurno značini. Mladi igrači su se jako dobro pokazali na treninzima što je jako važno.  Pripreme su došle u pravi čas i nama i ekipi Radničkog, s obzirmo da nam počinje Prvenstvo države, a kroz mjesec dana nas očekuje i prvi turnir Lige Šampiona, a Kragujevčane već narednog vikenda turnir kvalifikacija za Ligu Šampiona“ – kazao je Petar Radanović – prvi trener.

U nastupajućem prvenstvu Crne Gore, Jadran će se boriti za 16-ti naslov prvaka države, desetu u Crnoj Gori sedmu za redom. Pored titula državanog prvaka Crne Gore, Jadran je bio i četri puta šampion državne zajednice Srbije i Crne Gore kao i dva puta šampiona u SFRJ.

Najčitanije