24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

“Jami district” igran u Rumuniji, Bosni i Srbiji

Press Jami distrikt

Pozorišna predstava “Jami distrikt” u koprodukciji Centra za kulturu Tivat, Bitef teatra iz Beograda, Think tank studio Novi Sad, Festival Maszk Segedin ovog mjeseca učestvovala je na tri pozorišna festivala u regionu.

Prvi Festival na kojem je 19.oktobra odigran komad po tekstu Minje Bogavac, a u režiji Kokana Mladenovića je bio International Danube theatres festival – Giurgiu u Rumuniji. Dva dana nakon toga ansambl predstave predvođen sa tri mlade glumice (Isidora Simijonovic, Jelena Graovac, Nina Nesković) učestvovao je na Festivalu “Zaplet” u Banja Luci, a sinoć je “Jami district” odigran i u sklopu programa Festivala “Borini dani” u Vranju.

Druga ovogodišnja premijerno izvedeni tivatski pozorišni komad – plesna predstava “Magbet” u korpodukciji Centra za kulturu Tivat i Bitef tetara iz Beograda, premijerno će 4.novembra biti izvedena i pred beogradskom publikom, na sceni Bitef teatra.

Koreograf i režiser ove veoma uspjele predstave rađene u žanru koji je novina za pozorišnu produkciju CZK Tivat, je  Miloš Isailović, a muziku je komponovao Draško Adžić. U  “Magbetu” igraju Miloš Isailović, Ana Ignjatović-Zagorac, Dejan Kolarov, Nataša Gvozdenović, Ivana Savić-Jacić, Tamara Pjević i Branko Mitrović.

Nakon beogradske premijere 4. novembra, “Magbet” će na sceni Bitef teatra biti igran i 10.novembra, 20.novembra predstavu će moći da pogleda i publika Jugoslovenskog pozorišnog festival u Užicu, a 29.novembra ovaj komad će biti izveden i u Subotici, u sklopu programa tamošnjeg Festivala “Desire Central Station”.

Izvor:S.L

Najčitanije