20 C
Kotor

Slušaj online radio

Janović podnio ostavku na mjesto potpredsjednika SO Tivat

Opština Tivat – foto Boka News

Potpredsjednik Opštine Tivat Ilija Janović (HGI) podnio je danas ostavku na tu dužnost.

U pisanoj ostavci koju je dostavio predsjedniku Skupštine Opštine Tivat Andriji Petkoviću (Bokeški Forum), Janović je naveo da se opredijelio da zadrži mandat odbornika u SO Tivat na koji je izabran na lokalnim izborima 30.avgusta, pa zbog nespojivosti funkcija, ostavku podnosi na mjesto potpredsjednika Opštine.

HGI je, osvojivši dva mandata na izborima u Tivtu 30.aprila, prešla u opoziciju u tom gradu, zajedno sa svoja dva dosadašnja partnera u sada već bivšoj tivatskoj lokalnoj vlasti -DPS i SD.

Novu vlast u Tivtu vrše tri građanske izborne liste: Narod Pobjeđuje, Bokeški Forum i Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat, kojima natpolovičnu većinu u parlamentu obezbjeđuje jedan odbornik SDP-a.

Prva redovna sjednica novog saziva SO Tivat održaće se 16.oktobra

Prva redovna sjednica novog saziva SO Tivat održaće se 16.oktobra – dogovoreno je danas na kolegijumu kod novog predsjednika tivatskog parlamenta Andrije Petkovića (Bokeški Forum).

Osim izbora i imenovanja novih sastava skupštinskih radnih tijela čiji su članovi predloženi na kolegijumu, na dnevnom redu predstojeće sjednice tivatskog parlamenta naći će se donošenje odluke o razriješenju aktuelnog predsjednika te Opštine, dr Siniše Kusovca (DPS).

Potvrđeno nam je to iz vrha koalicione građanske izborne liste Narod Pobjeđuje (NP) koja je na proteklim lokalnim izborima u Tivtu 30.avgusta, osvojila najviše mandata u lokalnoj Skupštini – 13 i koja sa građanskim listama Bokeški Forum (2) i Goran Božović – časno i odgovorno za bolji Tivat (1), te uz parlamentarnu podršku jednog odbornika SDP-a, čini novu vlast u toj opštini. U opoziciji su partije koje su do sada držale lokalnu vlast u Tivtu – DPS sa 11 mandata, te SD i HGI koje imaju po dva odbornika

Najčitanije