30 C
Kotor

Slušaj online radio

Jedan od najvećih kontejnerskih brodova na svijetu prošao Sueski kanal, pogledajte ‘morskog diva‘

Brod kontejner – najveći na svijetu

Najnoviji i jedan od najvećih kontejnerskih brodova na svijetu, Ever Acme, prešao je prije nekoliko dana Sueski kanal na svom prvom pomorskom putovanju od Malezije do Nizozemske, objavio je predsjednik Uprave Sueskog kanala (SCA) Osama Rabie.

Kako prenosi portal marineinsight.com prema protokolu kojeg je slijedio SCA, oko prolaska velikih brodova koji po prvi put prolaze ovim putem, delegirana su dva kapetana koji su se ukrcali na kontejnerski brod i poželjeli dobrodošlicu njegovoj posadi, predajući suvenir kapetanu broda.

Ever acme plovi pod zastavom Singapura. Riječ je o najnovijem brodu nove generacije, “A TYPE” brodske kompanije “Ever Green”. Duljina ovog morskog diva je 400 metara, dok je širina 61,5 metara. Kapacitet tereta je 224 tisuće tona i može ukrcati preko 24 tisuće kontejnera.

Rabie se pohvalio kako je ovaj slučaj pokazatelj spremnost Sueskog kanala da odgovori na izazove u tranzitu koji nose nove generacije velikih brodova s ​​velikim gazom i ogromnim kontejnerskim kapacitetom. Prije dvije godine teretni brod Ever Given „zaglavio“ je u Sueskom kanalu tako da nijedan drugi brod nije mogao proći svojim uobičajenim putem.

Najčitanije