17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Jedriličari “Delfina” uspješni na regati “Dan Kotora”

Sa regate

Jedriličari “Delfina” iz Tivta bili su u subotu uspješni na regati “Dan Kotora” koju je organizovao J.K. Lahor povodom proslave Dana oslobođenja Kotora.

“Divan prvi hladni dan ove jeseni i baš lijepa bura, na refule izuzetno jaka. Jedriličari Delfina su se vratili iz Kotora presrećni zbog sjajnog jedrenja i veoma zadovoljni postignutim rezultatima.

Pavle Musić je osvojio zlato u klasi Optimist generalno, a Andrija Marković bronzu. Pavle je osvojio zlato i u konkurenciji do 12 godina, a Andrija bronzu.

JK Delfin

Tea Čelanović se izborila za bronzu u konkurenciji djevojčica u klasi Optimist. U klasi Laser 4.7 Delfinovi jedriličari su zauzeli sva tri mjesta na postolju. Danilo Jončić zlato, Nikola Golubović srebro i Stefan Anđelić bronzu.

U klasi Laser Standard pobjednik je Ilija Marković. Predsjednik JK Delfin, dr Frano Tripović osvojio je srebro u klasi Laser Standard. Miloš Tripović izborio se za bronzu.  Na regati su učestvovali jedriličari tivatskog Delfina i kotorskog Lahora” – kaže se u sopštenju iz JK Delfin.

U sklopu manifestacije posvećenoj oslobođenju Tivta “Novembarski dani”, JK Delfin sledećeg vikenda, u subotu 24. i nedelju 25. novembra, organizuje regatu “Dan Tivta”  u akvatorijumu Tivatskog zaliva.

Sa regate

Posebno najavljujemo izložbu posvećenu istoriji sportskog jedrenja u Tivtu “Navigare necesse est” u Zbirci pomorskog nasleđa u Porto Montenegru. Izložba će biti otvorena u ponedeljak 26. novembra u 19 časova, kada će biti upriličena i svečana dodijela nagrada najboljim jedriličarima regate “Dan Tivta”.

Regate za sportske klase Optimist i Laser jedriće se oba dana. U nedelju će biti organizovana i regata za klasu Krstaš i ojedrene barke.

Najčitanije