25.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Jedriličari iz Boke ostvarili zapažene rezultate na Otvorenom prvenstvu Francuske

Jedrenje – Francuska državno prvenstvo

Završeno je Otvoreno prvenstvo Francuske za olimpijsku klasu ILCA u gradu Ieru.

Takmičenje je bilo poslednja uvertira i provjera za Evropsko seniorsko prvenstvu u novembru, te je privuklo više od 360 jedriličara, među kojima i najbolje jedriličare planete, jedriličare iz samog vrha Svjetske liste.

Marković, Golubović i Musić, jedriličari JK Delfin i reprezentativci Crne Gore, imali su više nego zapažene rezultate u izuzetno jakoj konkurenciji. Najbolji plasman je ostvario mladi i izuzetno talentovani Pavle Musić u klasi ILCA 4. U konkurenciji 88 jedriličara zauzeo je osmo mjesto i potvrdio veliki potencijal.

Odličan je bio i Nikola Golubović koji je zauzeo 17. mjesto u konkurenciji 156 jedriličara i jedriličarki u klasi ILCA6. Na nedavno održanom takmičenju EuropaCup u Tivtu osvojio je bronzanu medalju.

Ilija Marković  je zauzeo 68. mesto u konkurenciji 129 takmičara u klasi ILCA 7. Marković je takođe osvojio bronzanu medalju na EvropaCup regati u Tivtu.

Milivoj Dukić, član Jedriličarskog kluba Jugole Grakalić iz Herceg Novog, finalne regate je jedrio u zlatnoj grupi i na kraju je zauzeo 20. mjesto. Prvo mjesto je osvojio Britanac Majkl Beket, drugi je bio Tonči Stipanović iz Hrvatske, a treći Henson Eliot iz Velike Britanije.

Najčitanije