18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Jedriti se mora: Dukić 15. Marković 67. na Svjetskoj ILCA7 rang listi

Dukić

Crnogorski reprezantativci u olimijskoj klasi ILCA7 ostvarili su napredak na najnovijoj Svjetskoj rang listi klase, Milivoj Dukić  je sada na 15. mjestu, dok je Ilija Marković na 67. mestu u seniorskoj konkurenciji, a trenutno je deveti jedriličar planete u konkurenciji jedriličara do 21 godine.

Na nedavno završenom Svjetskog prvenstvu u Meksiku, na kome je Crna Gora, zahvaljujući sjajnim rezultatima u proteklom periodu imala dva učesnika, naši reprezentativci su ostvarili veliku uspjeh, jer su Milivoj Dukić i Ilija Marković stigli do finalne, odnosno zlatne grupe. Sjajnu godinu je otvorio Nikola Golubović osvajanjem bronzane medalje na Velikoj nagradi Mornara.

Ilija Marković – foto Duško Miljanić

Nastavio je Ilija Marković, koji je stigao do zlatne medalje na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u konkurenciji za jedriličare do 21 godine, zatim i do zlatne grupe na seniorskom Svjetskom prvenstvu.

U međuvremenu, Nikola Golubović je osvojio bronzanu medalju na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u klasi ILCA 6, dok su Nikola Golubović i Pavle Musić stigli do finalne, odnosno zlate grupe na Evrokupu, takmičenju koje je u rangu šampionata Evrope.

Nikola Golubovic Evropsko Portugal 2020.

Plan takmičenja u nastavku sezone izgleda ovako: Mediteranske igre (od 25. juna do 5. jula, Dukić,  Marković), Evropsko prvenstvo ILCA 6 za mlade u Solunu (29. juna do 6. jula, Nikola Golubović), Svjetsko prvenstvo za mlade u Hagu (od 8.  do 15. jula, Nikola Golubović), Svjetski kup u Marseju (Dukić, Marković), U21 Svjetsko prvenstvo u Vilamuri (od 15. do 28. avgusta, Marković), Evropakup (od 6. do 9. oktobra Tivat), Svjetsko prvenstvo ILCA 6  u Kini (od 10. do 17. oktobra, Golubović), Evropsko prvenstvo u Ieru (od 14. do 21. novembra, Dukić, Marković).

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije