15 C
Kotor

Slušaj online radio

Jokić, Katić i Komnenović: Ili dogovor unutar parlamentarne većine ili novi izbori

Katić Jokić Komnenović

Povodom poslednjih dešavanja na političkoj sceni, kao gradonačelnici tri bokeljska grada dužni smo da se obratimo cjelokupnoj crnogorskoj i bokeljskoj javnosti, kaže se u saopštenju predsjednika opština Kotor, Tivat i Herceg Novi.

“Oslobađanje Crne Gore iz ruku DPS režima je započelo 2016. godine upravo iz Boke. Građani Boke i Crne Gore su rizikovali svoje sudbine kako bi konačno 2020. godine zadali krajnji udarac režimu koji je predvodio DPS.

Od formiranja nove skupštinske većine i Vlade Crne Gore, zajedno smo zakoračili u slobodu. Prethodnih godinu i po dana obilježile su odluke koje su donosene od strane Vlade, Skupštine i opština u korist naroda, što je u ovoj godini trebalo da rezultira i osjetnim poboljšanjem u životnom standardu građana.

Mi, gradonačelnici bokeljskih gradova, poručujemo svima koji su krenuli u prekrajanje izborne volje građana Crne Gore iskazane na izborima 2020. godine da postoje samo dvije poštene solucije:

– dogovor unutar postojeće parlamentarne većine, ili

– raspisivanje novih parlamentarnih izbora i vraćanje mandata građanima Crne Gore.

Svako činjenje većine u Skupštini Crne Gore u smjeni postojećih organa vlasti i izbora novih organa vlasti, bilo koga iz aktuelne skupštinske većine sa DPS predstavlja prevaru građana Crne Gore, izdaju narodne volje i direktno paktiranje sa kriminalnim režimom DPS-a.

Prevarom građana i izdajom izborne volje neće se ubrzati bilo kakve evropske integracije ili donijeti bilo kakav benefit građanima, već će se samo dati vještačko disanje kriminalnoj hobotnici čija je glava glava DPS-a.

Ne postoji nikakva floskula, nikakava intelektualna vratolomija koja može da opravda takvo djelovanje.

Boka i gradovi na čijem smo čelu sigurno neće nijemo posmatrati ovakva dešavanja”, kaže se u saopštenju redsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića, predsjednika Opštine Tivat, Željka Komnenovića i predsjednika Opštine Herceg Novi, Stevana Katića.

Najčitanije