14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Jokić: Najvažniji projekat izgradnja žičare Kotor–Lovćen

Vladimir Jokić – screen shot

Jedan od najvažnijih projekata čija realizacija bi trebala da krene ove godine je izgradnja žičare Kotor – Lovćen, poručio je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

“Plan je da već u aprilu imamo polaganje kamena temeljca i početak realizacije ovog projekta. Od momenta započinjanja radova rok za njihov završetak je godinu dana. Imamo ozbiljnog investitora i ja sam uvjeren da ćemo u  maju 2023. pustiti žičaru u rad”.

U Opštini Kotor u ovoj godini planirana su ulaganja u visini od 18,5 miliona eura od čega je 6,5 miliona predviđeno iz budžeta Opštine dok su ostala sredstva obezbijeđena kandidovanjem projekata kroz budžet države kazao je prvi čovjek grada Vladimir Jokić.

Komentarišući aktuelna dešavanja kada je riječ o funkcionisanju vlasti u lokalnoj upravi, Jokić je istakao da što se tiče izvršne vlasti u Opštini Kotor tu nema nikakve krize, naprotiv radi se u “petoj brzini”.

Kotor / foto Boka News
“Što se tiče SO Kotor, da, tu imamo problem u dijelu u kojem dva odbornika ne žele da učestvuju u radu skupštine dok se po njima ne riješe neka predhodna pitanja. Mislim da to nije metod i da to nije način. Uvjeren sam da postoje načini prevazilaženja problema”.
“Razvoj i napredak Kotora a ne može da bude rezultat truda ni pojedinca ni nekolicine. On mora biti posledica truda svih nas zajedno. Zbog toga pozivam sve bez obzira na naše razlike koje će ostati, da jedni druge čujemo i pokušamo razumjeti kako bi zajednički uspjevali da ostvarimo ono što je u interesu grada” zaključio je Jokić.
Izvor:CG News

Najčitanije