16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Jokić sa članovima COELA-e razgovarao o EU integracijama

Prijem za članove COELA-e

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, primio je juče u Pomorskom muzeju članove COELA-e (Radne grupe za proširenje i države koje pregovaraju o pristupanju EU), koju čine stalni predstavnici država Unije u Briselu.

Tokom sastanka članovi radne grupe su pokazali posebno interesovanje za saradnju na nivou opštine i Vlade Crne Gore na pitanjima ispunjavanja evropske agende imajući u vidu da preko 70% iste treba biti implementirano na lokalnom nivou.

Ističući činjenicu da je Kotor uz Budvu i Herceg Novi, primorski grad u kojem je na čelu opoziciona koalicija, predsjednik Jokić je naglasio da lokalna uprava ispunjava sve obaveze u okviru procesa pristupanja koje su delegirana od strane Vlade bez odlaganja, kao i da je pitanje EU integracija jedno od rijetkih pitanja oko kojeg postoji konsenzus u Crnoj Gori.

Predsjednik Jokić je zajedno sa svojim saradnicima upoznao članove delegacije sa političkom situacijom u državi i na lokalnom nivou. Odgovarajući na pitanja članova radne grupe, predsjednik je istakao da uprkos velikim političkim razlikama sa Vladom, pitanje EU integracija predstavlja tačku saglasnosti dvije strane, posebno izražavajući zabrinutost zbog sporog napretka i nedostatka političke volje za implementaciju reformi vezanih za poglavlja 23 i 24 u pregovaračkom procesu.

Sastanku su prisustvovali Dragica Perović, predsjednica SO Kotor, kao i potpredsjednici opštine Branko Nedović i Milivoje Mišo Samardžić.

Prijem za članove COELA-e

Tokom kratkog boravka u Kotoru, članovi radne grupe su imali priliku da se upoznaju sa bogatim kulturno istorijskim značajem jedinog UNESCO-vog grada u Crnoj Gori, a izrazili su želju da ga u skorijoj budućnosti ponovo posjete.

Najčitanije