7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Modnom revijom počela ljetnja sezona u Luštici Bay

Revijom modne dizajnerke iz Tivta Sanje Matijević i nastupom operske dive Sare Vujošević sinoć je otvorena ljetnja sezona u turističkom naselju Luštici Bay.

U nesvakidašnjem okruženju nove marine, na platou ispred luksuznog hotela Čedi (The Chedi) Matijević je predstavila 14 modela najnovije kolekcije pod nazivom EVidENT koje su nosile manekenke MK „Da Qui“ iz Tivta.

Kolekciji svedenih, elegantnih formi kompleta i haljina pečat su dali detalji preuzeti sa uniformi crnogorskih serdara i vojvoda, stilizovani u moderne oblike.

U kompleksu će večeras biti izvedena monodrama „Pometnje pitomca Terlesa“ po romanu Roberta Muzila, a u režiji Zorana Rakočevića. Aadaptaciju romana slavnog austrijskog pisca uradio je Vasko Raičević a pitomca Terlesa glumi mladi crnogorski glumac Marko Todorović.

U saradnji sa Međunarodnim festivalom KotorArt u subotu, 28. jula u Luštici Bay će biti izveden koncert „Muzička jedinjenja“ proslavljenog svjetskog violiniste Romana Simovića. Koncert je dio programa „Roman i prijatelji“ u okviru kojeg ovaj vrhunski umjetnik predstavlja kolege iz čitavog svjeta.

Najčitanije