16 C
Kotor

Slušaj online radio

Jokić: Sud potvrdio sve što smo naveli u tužbi, očekujem javno izvinjenje građanima

sa pressa

Vladimir Jokić nastaviće sa vršenjem funkcije predsjednika Opstine Kotor u punom kapacitetu, poručili su predstavnici Demokratske Crne Gore, navodeći da su zadovoljni što je Upravni sud Crne Gore poništio odluku o njegovoj smjeni.

Jokić je, na konferenciji za medije, kazao da je zadovoljan što je Upravni sud potvrdio ono što su naveli u tužbi.

“Nakon što su političkom korupcijom, služeći se pravnim nasiljem, odbornici pokušali da mimo volje građana preuzmu vlast u Kotoru, podnijeli smo tužbu. Zadovoljan sam što je Upravni sud potvrdio sve ono što smo naveli u tužbi”, rekao je Jokić.

On očekuje od odbornika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Hrvatske građanske inicijative i Liberalne partije javno izvinjenje građanima Kotora koje su doveli u ovakvu situaciju.

“Više od 40 dana Kotor nije funkcionalan. Nakon sto sam primio presudu dao sam nalog za isplatu zarada zaposlenima u javnoj upravi”, naveo je Jokić.

On je kazao da će zajednički učiniti sve kako bi se posljedice ovog bezvlašća sanirale i kako bi grad dočekao spremno turističku sezonu.

Jokić je zahvalio odbornicima koji su bili “na strani zakona”, kao i predsjednici Skupštine Dragici Perović, koja je, kako je kazao, istrajavala na poštovanju zakona.

Fukcioner Demokrata, Neven Gošović je rekao da je misija sudstva da garantuje vladavinu prava.

“Efikasno postupanje Upravnog suda podrazumjevalo je da odluka bude donijeta prije 14 juna. Svako drugačije postupanje Upravnog suda onemogućavalo bi pristup pravdi”, rekao je Gošović.

Prema njegovim riječima, Jokić nastavlja sa vršenjem funkcije predsjednika Opstine Kotor u punom kapacitetu.

Aprilsku platu zaposleni dobiti će do kraja dana, a majsku kada bude gotov obračun, saopšteno je na pres konferenciji.

Predsjednica SO Kotor Dragica Perović je rekla da joj je drago što je dobila potvrdu da ono za šta se borila prethodna dva mjeseca, nije borba sa vetrenjačama.

“Upravnom sudu zahvaljujem sto je bio na nivou i visini zadatka”, poručila je Perović.

Perović otkazuje sjednicu SO Kotor zakazanu za 14. jun

Jokić press

Perović je danas odbornicima uputila saopštenje da otkazuje sjednicu Skupštine Opštine Kotor koja je zakazana za 14. jun.

Ona je saglasna da građani Kotora zaslužuju izvinjenje od tih 17 odbornika.

Jokić je, upitan da li očekuje da će opet biti pokrenuta inicijativa za njegovo razrješenje, odgovorio da će obaviti konsultacije sa političkim participantima koalicije.

“Od nekoga ko je bio svjestan da nezakonito postupa ništa me ne bi začudilo, ali poručujem da će svaki politički subjekt snositi političku odgovornost. O njihovim potezima ne bih pričao. Mi ćemo obaviti naše unutarkoalicione konsultacije”, zaključio je Jokić.

 

Najčitanije