21 C
Kotor

Slušaj online radio

Smijenjena predsjednica HGI-a, Marija Vučinović podnijela tužbu Upravnom sudu

Marija Vučinović

Smijenjena predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović podnijela je tužbu Upravnom sudu kojom traži da se poništi rješenje Ministarstva javne uprave kojim je za vršioca dužnosti stranke, nakon njene smjene registrovan Josip Gržetić.

Vučinovićeva u dokumentu navodi da je u tom slučaju došlo do bitnih povreda pravila postupka, pogrešnog i nepotpunog utvrđenog činjeničnog stanja kao i do pogrešne primjene materijalnog prava, javlja RTCG.

Dugogodišnji član i penzioner Josip Gržetić je, nakon smjene Vučinovićeve imenovan za vršioca dužnosti predsjednika stranke do održavanja vanrednog Sabora.

Bivša predsjednica HGI-a nije željela da komentariše tužbu, dok je, kako je kazala postupak u toku.

Podsjetimo, na sjednici Središnjeg odbora Hrvatske građanske inicijative (HGI), najvećeg organa stranke, u februaru ove godine izglasano je nepovjerenje predsjednici stranke i ministrici u Vladi Crne Gore Mariji Vučinović.

„Središnji odbor se odlučio na ovaj važan korak radi promjene postojećeg stanja u stranci i njene bolje pozicioniranosti na političkoj sceni Crne Gore. HGI ide na izvanredni Sabor“ –  saopšteno je tada iz stranke.

Najčitanije