26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Još par dana do otvaranja Žičare “Kotor – Lovćen“ – 22 minuta uživanja!

Kotor – Lovćen žičara

Kotor – Lovćen – 22 minuta uživanja!


Boka i Lovćen, neizreciva ljepota i konačno dostupna trasa koja otvara pogled na nasvakidašnji spoj mora i kamena.

Ostalo je još svega dva dana do 14. avgusta i otvaranja Žičare „Kotor – Lovćen“, a mi vam donosimo najvažnije informacije o 22 minuta vaše nezaboravne vožnje!

Gdje se nalazi stanica za ukrcaj?

Na svega par stotina metara od Jadranske magistrale, neposredno pred ulazak u tunel Vrmac je locirana stanica Dub.

Parking je prostran i može da primi preko 300 automobila, tako da ukoliko dolazite automobilom nema razloga za brigu. Osim toga, u okviru kompleksa Dub dostupni su i Tasting bar, La Parisienne, suvenirnica i ostali sadržaji vrijedni vaše pažnje, zato zastanite i obiđite donju stanicu.

Kotor – Lovćen žičara

Sada o pogledu…

Najkraće rečeno, 22 minuta čistog užitka! Pogled na zaliv Boke Kotorske, poluostrvo Vrmac, tvrđavu Goražda pa sve do plaže Jaz i otvorenog mora, te jedinstveni obronci planine Lovćen. Bez obzira na doba dana, ljepota jedinstvene Boke ostavlja bez daha.

Gondole pružaju mogućnost užitka u 360° pogledu, sa zaštitnim staklima visoke transparentnosti. Dovoljno su prostrane, pa ćete i u uslovima pune popunjenosti imati osjećaj komocije i privatnosti.

Na vrhu – uživanje u svježini vazduha i prirodi

Kada stignete na Gornju stanicu Kuk, tu vašoj avanturi nije kraj, pa odaberite predah u restoranu sa fantastičnim pogledom ili aktivni odmor. U okviru kompleksa žičare nalaze se dva kilometra pješačkih staza, vidikovci, ali i organizovane hiking i biking ture. Isplanirajte i odlazak do Cetinja, Mauzoleja, Ivanovih korita … Ne žurite, sve do posljednjeg spuštanja gondola u 21h i uživajte u prizoru zalaska sunca!

Brojne cjenovne povoljnosti za posjetioce

Za vožnju žičarom u jednom smjeru za odrasle potrebno je izdvojiti 13 eura, dok je cijena povratne karte 23 eura. Cijene dječijih karata su značajno niže, pa vožnja žičarom u jednom smjeru košta sedam eura, odnosno 12 eura za oba smjera. Za djecu mlađu od dvije godine predviđena je gratis vožnja. Povoljnosti su definisane i za OSI, pa će cijena karte u jednom smjeru iznositi 7 eura, odnosno 12 eura za oba pravca.

Žičara Kotor – Lovćen

Popusti važe za plaćanja Mastercard platnim karticama

Vlasnici Mastercard platnih kartica u periodu od otvaranja žičare do 15. septembra mogu ostvariti umanjene cijene u iznosu od pet eura za svaku kupljenu kartu. Popusti važe za plaćanja Mastercard platnim karticama na biletarnicama žičare, a koje su izdale sve banke u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini, bez obzira na tip kartice.

Pored toga, zahvaljujući strateškom partnerstvu sa Crnogorskom komercijalnom bankom koja je pružila finansijsku podršku izgradnji žičare „Kotor – Lovćen“, njihovim klijentima biće omogućene zanačajne povoljnosti prilikom kupovine karata.

Žičara Kotor – Lovćen

Takođe, u narednom periodu posjetioce iz Crne Gore očekuju i posebni paketi.

I samo se opustite – bezbjednost je u rukama najboljih!

Konstrukcija i oprema žičare je usklađena sa najsavremenijim standardima uz garanciju kvaliteta i bezbjednosti renomirane kompanije Leitner, sa tradicijom dužom od vijeka i liderskom pozicijom u oblasti proizvodnje i ugradnje “ropeway” sistema. Poštujte instrukcije osoblja na žičari i spremni ste za vožnju.

Važno je da znate i ove informacije. Dužina Žičare „Kotor-Lovćen“ je 3.900 metara, a visinska razlika 1.316 metara. Vožnja traje 22 minuta u oba pravca, a maksimalna brzina je 6 m/s. Gondola ima 48, a mogu da prime 10 putnika.

Prva komercijalna vožnja Žičarom „Kotor-Lovćen“ planirana je za 14. avgust u 10 sati.

Informaciju više o vašoj nezaboravnoj avanturi pronađite na www.kotorcablecar.com ili putem Instagram i Facebook stranice.

Najčitanije