24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

JU Muzej i galerija Tivat – Izložba Vesne i Rajka Sušića

plakat

Izložba likovnih radova Vesne i Rajka Sušića, naslovljena “Prelaz”, biće otvorena u JU Muzej i galerija Tivat u srijedu, 30. avgusta u 20 časova.

Vesna Sušić  rođena je 3. marta 1972. u Zaječaru, Srbija. Završila srednju školu likovnih tehničara „Đorđe Krstić“ u Nišu kao tehničar grafičkog dizajna. Diplomirala slikarstvo u klasi prof Ismaila Karaila 1997. godine na Fakultetu Likovnih Umjetnosti u Cetinju. Radila kao tv scenograf, grafički dizajner, a 2019. stekla licencu za rad u prosvjeti. Zaposlena je u Nikšićkom pozorištu. Udata, majka jednog djeteta. Živi i slika u Nikšiću. Na ovoj izložbi predstaviće se crtežima.

Rajko Sušić rođen je 29. januara 1971. god u Nikšiću. Diplomirao vajarstvo u klasi prof.  mr Pavla Pejovića 1997. Magistrirao u klasi prof. mr Pavla Pejovića 2008. Dobitnik više nagrada za skulpturu. Učesnik više umjetničkih kolonija. Stekao licencu za bavljenje pedagoškim radom. Zaposlen u školi Mileva Lajović Lalatović u Nikšiću. Izlagački aktivan. Živi i vaja u Nikšiću. Autor skulpturalne cjeline „Grupa“ ili „Jato“ postavljene 2015. godine u Noći muzeja na tivatskom Trgu od kulture.

Izložbu crteža i skulptura, koja će biti postavljena u prizemlju galerijskog prostora JU Muzej i galerija Tivat, svečano će otvoriti direktorica Danijela Đukić.

Najčitanije