19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

JU Muzej i galerija Tivat raspisala konkurs za izlagačku 2022. godinu.

CZK Tivat – foto Boka News

JU Muzej i galerija Tivat raspisuje konkurs za izlagačku 2022. godinu. Iz ustanove pozivaju sve zainteresovane likovne, primjenjene i multimedijalne akademske umjetnike/ce kao i udruženja umjetnika/ca koji su svojom profesionalnom biografijom stekli umjetničke reference da daju svoje prijedloge za organizovanje samostalnih i grupnih izložbi u slobodnim terminima u 2022. godini.

Na konkurs se prijavljuju autori koji nisu samostalno izlagali posljednjih 3 godine u galerijskim prostorima JU Muzej i galerija Tivat.

Konkuriše se isključivo sa radovima, koji će u dodjeljenom terminu biti izloženi. Radovi moraju biti adekvatno opremljeni i pripremljeni za izlaganje.

Izlagač je dužan da obezbjedi: transport  radova, svu dodatnu opremu i tehničku podršku koja mu je potrebna, a Muzej i galerija je ne posjeduje, troškove puta i smještaja autora.

Takođe, izlagač je dužan da po sopstvenom izboru i procjeni ostavi jedan rad galeriji koji će biti trajno i adekvatno sačuvan u fundusu institucije.

JU Muzej i galerija Tivat obezbjeđuje: galerijski prostor, stručnu pomoć pri postavci izložbe, informativni katalog, pozivnicu, plakat, medijsku prezentaciju, fotografa i svečano otvaranje izložbe.

Odluku o izboru izlagača donosi umjetnički savjet galerije. O rezultatima konkursa svi kandidati će biti blagovremeno obaviješteni.

Konkurs je otvoren od 01. 11. 2021. godine do 01. 01. 2022. godine.

Potrebnu dokumentaciju moguće je dostaviti na adresu ili elektronskom poštom:

e-mail: konkurs22.mgtivat@gmail.com

Muzej i galerija Tivat

Trg od kulture 4,

85320 Tivat, Crna Gora

telefon: +382 32 674 591

Najčitanije