19 C
Kotor

Slušaj online radio

Osnovci u odborničkim klupama hercegnovskog parlamenta

Osnovci u parlamentu

Učenici petog razreda Osnovne škole „Dašo Pavičić“ danas su sjeli u odborničke klupe Skupštine opštine Herceg Novi i dobili priliku da razgovaraju sa predstavnicima lokalne uprave. Na brojna pitanja novskih osnovaca odgovarali su predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović, sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo, sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Vasilije Ćuković i direktorica Direkcije za imovinu i zastupanje Jelena Poledica.

Predsjednik Skupštine opštine Ivan Otović objasnio je đacima način funkcionisanja lokalnog parlamenta, od izbora odbornika, do pripreme sjednica i izglasavanja odluka.

Sekretarka Ana Zambelić Pištalo govorila je o istorijatu lokalne uprave, znamenitim načelnicima koji su ostavili poseban trag u razvoju grada, poput Jefta Gojkovića i Mirka Komnenovića, kao i o aktuelnim projektima za djecu i mlade u Herceg Novom.

Osnovci u parlamentu

Đacima pitanja nije falilo, a veliki broj ruku bio podignut i sa željom da kaže svoje mišljenje i da predloge.

Najviše ih je interesovalo pitanje uređivanja igrališta na teritoriji grada, kako dječijih tako i sportskih. Takođe, željeli su da saznaju više o podršci školama i sportskim klubovima, mogućnostima za zbrinjavanje pasa i mačaka, obnavljanju palmi i sadnji zelenila. Osim tema koje su se odnosile na Herceg Novi, osnovci su posebno zanimanje iskazali za smanjenje zagađenja i očuvanje životne sredine.

Posjeta je organizovana u saradnji Sekretarijata za kulturu i obrazovanje i Osnovne škole „Dašo Pavičić“, kao nastavak dobre prakse koja je uspostavljena tokom proteklih godina.

Najčitanije