16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Jubilarni 10. Festival mediteranskog teatra u Tivtu – Purgatorije

Purgatorije
Purgatorije

Jubilarni 10. Festivala mediteranskog teatra u Tivtu – Purgatorije počinju 25. juna, trajat će do 10. septembar, biće izvedeno 95 porogram. U 75 festivalskih dana, osim pozorišnih predstava biće i koncerata, likovno izlagačkih dešavanja, koncerti dokumentarnih filmova – najavljuje direktor CZK Tivat Vojo Kaluđerović.

„Purgatorije“ će otvorit spektakularni mjuzikl „Mamma Mia“ u produkciji beogradskog Pozorišta na Terazijama, po tekstu Ketrin Džonson i u režiji Juga Radivojevića. Komad „Život Molijerov“ u produkciji MNT teatra iz Skoplja, po tekstu Mihaila Bulgakova i u režiji Aleksandara Popovskog, na programu je 7.jula, a 18.jula publika će u Tivtu moći da pogleda i predstavu „Životinjska farma“ po tekstu Džorda Orvela i u režiji Andraša Urbana, a u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta „Ivan plemeniti Zajc“ iz Rijeke.

Nova pozorišna predstava Centra za kulturu Tivat „Hasanaginica“ po tekstu Ljubomira Simovića i u režiji Jagoša Markovića takođe je uvrštean u takmičarsku selekciju, a nju će publika premijerno vidjeti 31.jula.

Vojo Kaluđerović
Vojo Kaluđerović

Za nagrade će se boriti i komad „Aleksandra Zec“, autorski projekat Olivera Frljića u produkciji „HKD Teatar na Sušaku“ iz Rijeke, dok je 26.avgusta na programu predstava „Kazimir i Karolina“, „Ateljea 212“ iz Beograda koju je po tekstu Edena Horvata režirala Snežana Trišić.

Posljednja predstava u takmičarskoj konkurenciji za nagrade ovogodišnjih „Purgatorija“ biće izvedena 29.avgusta, a u pitanju je komad „Razbijeni krčag“ u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda. Predstavu je po tekstu Hajnriha fon Klajsta, režirao Igor Vuk Torbica.

Najčitanije