13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Jubilarni 20. Karneval u Budvi okupio rekordan broj učesnika

Grandiozna, do sada najbrojnija karnevalska povorka prošetala je danas Budvom. Preko 60 karnevalskih grupa iz regiona, Evrope kao i onih domaćih predstavili su svoje maske u okviru jubilarnog 20. Međunarodnog karnevala pod nazivom “Zaplešimo skupa” u organizaciji Turističke organizacije Budve i NVO “Feštađuna”. Događaju je prethodio svečani koktel u hotelu Budva.

Član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC) Aleksandar Cicimov prisjetio se davne 2001. godine kada se rodila ideja o organizaciji prvog budvanskog karnevala, koji je održan naredne godine.

Karneval Budva

“Te godine smo putovali 27 sati do Budve, ali želja da se širi saradnja među karnevalima bila je jača od svega. Jako sam srećan što je ovaj karneval uspješan, i što svake godine okupi mnoštvo posjetilaca”, kazao je on.

Budva je ove godine, čini se više nego ikad, privukla veliki broj turista, posjetilaca ali i okupila brojne sugrađane, kako bi ispratili jubilarni karneval, kazao je predstavnik TO Budve, Nikola Kralj.

Karneval Budva

“Veoma smo zadovoljni posjećenošću, kao i reakcijama naših gostiju. Imamo rekordan broj učesničkih grupa, i zadovoljstvo mi je da najavim sjutrašnju dječju povorku, odnosno Mali Karneval”, kazao je on.

Plato ispred zidina Starog grada preplavile su ručno rađene maske, na kojoj su učesnici vrijedno radili i po par mjeseci unazad. Inovativne, jedinstvene, šaljive maske predstavile su se brojnoj publici na radost, kako mlađih tako onih starijih posjetilaca, dok je na tri različite lokacije u Starom gradu upriličen bogat muzički program.

Karneval Budva

“Dolazim iz Italije, prvi put sam ovdje ali sigurno ne i zadnji. Ovo je sjajan karneval, i zaista uživamo”, kazao je učesnik Marko.

Predstavnici Riječkog karnevala, česti su gosti u Crnoj Gori, dok su u Budvi po prvi put.

“Podrška među karnevalskim gradovima je jako bitna, i svima nam znači u cilju razmjena ideja, kao i druženja. Jako smo zadovoljni organizacijom, i boravkom u Budvi”, poručio je Sandi, mešter Riječkog karnevala.

Za članove pančevačke grupe Buč Kesidi, nastup uoči samog karenevala poseban je ugođaj, jer i sami, kako su kazali, dolaze iz mjesta u kome se organizuje internacionalni karneval.

Vatromet

“Nikad nismo svirali na sličnom događaju, mi smo obojica iz Pančeva i odrasli smo u gradu koji širi sličnu energiju, i drago nam je da smo ovdje”, kazao je bubnjar tog sastava, Zoran Zarubica.

 Autori velikog hita “Nema ljubavi u klubu” najavili su novu pjesmu, koji će Buč Kesidi predstaviti publici za dvije nedjelje.

“Pjesma će biti ispraćena novim spotom, a mi se trudimo da našu publiku o novitetima u grupi obavještavamo putem naših društvenih mreža”, poručio je on prije nastupa.

Nakon druženja sa maskama, i brojnim muzičkim dešavanjima prilagođenim raznovrsnim muzičkim ukusima, druženje drugog dana karnevala završilo se spektakularnim vatrometom.

Treći dan karnevalskog programa rezervisan je za Malu karnevalsku povorku koje će početi u 15:30h, nakon toga na program je Maskembal show, nastup bendova O’Kongrads, The Grupa i Letu Štuke. Muzički program u Starom gradu počeće u 20h a nastupiće Una Andrea b2b Anyushka, Lerr & Straks, After Affair HYBRID DJ set.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije