25 C
Kotor

Slušaj online radio

Jubilarni Salon vina obara rekorde po broju učesnika: Vino i mimoza okupljaju prijatelje iz cijelog svijeta

U Lazure hotel i marini danas je zvanično otvoren peti Salon vina, u prisustvu mnogobrojnih zvanica iz Herceg Novog i regiona, te predstavnika hercegnovske lokalne samouprave, bratskih i prijateljskih gradova. Salon je, u saradnji sa Compania de Vinos Montenegro, ove godine dostigao najviši nivo i okupio 55 vinarija kao i 15 destilerija.

Salon vina postao je popularan ne samo u Herceg Novom već i u regionu, kazao je Željko Uljarević, vlasnik kompanije De Vinos Montenegro i dodao da je ovogodišnje izdanje dostiglo najviši nivo.

„Prije pet godina ideja je bila da Salon bude uži krug druženja sa hotelijerima i vinarima partnerima, ali smo izrasli u ovo danas, što je maksimum kapaciteta koje hotel Lazure ima – 55 vinarija, 15 destilerija sa više od 500 artikala različitih proizvođača. Mislim da će tako biti i narednih godina, samo ćemo portfolio mijenjati i dopunjavati. Nadam se da će ovaj događaj postati popularan ne samo za ovaj grad već i region”, kazao je Uljarević i zahvalio na odličnoj podršci Lazure hotel i marina, Opštini Herceg Novi i vinarima.

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić zvanično je otvorio V Salon vina i poželio dobrodošlicu gradovima pobratimima i prijateljima: Centar Sarajevo, Sopot, Senec (Slovačka), Gradska opštine Zvezdara, Vrbas, Bitolj, Bačka Topola, ali i mnogobrojnim gostima iz svijeta i regiona koji izlažu svoja vina danas u Herceg Novom.

Salon vina

„Herceg Novi je grad koji proslavlja po 55. put Praznik mimoze, manifestaciju koja je već odavno prešla granice nekadašnje velike Jugoslavije i za koju znaju širom Evrope i svijeta. Zaista mi je veliko zadovoljstvo kad vas vidim u ovolikom broju, a posebno kada vidim brojnost izlagača. Vino, mimoza i riba su oduvijek neraskidivi i to je nešto što je bilo i ostalo prepoznatljivo kada je u pitanju ovaj praznik. Zahvaljujem se i gospodinu Uljareviću na njegovom trudu da obnovi Salon vina koji je nekada bio sastavni dio Praznika mimoze“, poručio je Katić i pozvao sve goste da u Herceg Novom ostanu do 3. marta, jer 55. Praznik mimoze u svom trajanju sadrži više od 50 programa.

Generalni menadžer Lazure hotela, Branko Putnik je istakao da se Salon vina tradicionalno organizuje sa Compania de Vinos Montenegro i Opštinom Herceg Novi, „kao dio čarobnog Praznika mimoze”.

„Po predanju i legendi, cvijet mimoze u govoru cvijeća znači poruku vjerne ljubavi. Upravo u te dvije riječi je sadržana suština našeg stajanja pred vama i sa vama. Ostajemo vjerni čuvanju tradicije u korak sa divnim novim stvarima koje budućnost nosi, ostajemo vjerni našim gostima, prijateljima i partnerima, a ostajemo vjerni i čuvanju ljepote kojom smo okruženi ovdje u Herceg Novom. Što se tiče ljubavi, nju iskazujemo kroz gostoprimstvo i zahvalnost vama koji ste sa nama iz godine u godinu, kroz divne proizvode koje vam sa ponosom predstavljamo. Dva jubileja, tri ista broja – 55. Praznik mimoze i 5. Salon vina čine me ponosnim da mogu da vam poželim da uživate u mirisu jedinstvenog zimskog cvijeta i ukusima cijeđenog sunca“, poručio je Putnik.

Salon vina

U umjetničkom programu učestvovale su mecosopran Ljubica Vraneš i sopran Vjera Adžić u pratnji pijaniste Lazara Marića, dok će večeras u 20.30 časa u lobiju hotela Lazure biti upriličen koncert ansambla Toć.

Salon će sutra (17. februar) biti otvoren od 12.00 do 20.00 časova.

Cijena karte po osobi za jedan dan je 20 eura, dok za oba dana iznosi 30 eura. Grupe od pet i više gostiju ostvaruju popust od 10 odsto.

Najčitanije