12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

JZU Dom zdravlja Tivat – ne dolazite ukoliko vam nije hitno

Dom zdravlja Tivat

Zbog novonastale situacije u vezi virusa COVID-19, po preporuci Instituta za javno zdravlje Crne Gore, molimo sve naše uvažene sugrađane i sugrađanke da se pridržavaju uputstava i mjera koje je donio Nacionalni koordinacioni centar za suzbijanje zaraznih bolesti.

“JZU Dom zdravlja Tivat, kao zdravstvena ustanova primarnog nivoa, će izaći u susret svim zahtjevima naših sugrađana i sugrađanki, a koji se odnose na njihovo zdravstveno stanje. Zato, ovim putem, molimo sve naše drage Tivćane i Tivćanke, kao i sve ostale koji rade u našem gradu, da ne dolaze u našu ustanovu, ukoliko im nije hitno, odnosno ako se ne radi o hitnom slučaju.

Ovo se, prije svega,  odnosi na djecu i na njihove roditelje, kao i na stariju populaciju, koji su najpogođeniji novim sojem virusa COVID-19.

U slučaju da  pacijentima treba prepisivanje redovne terapije, zakazivanje pregleda ili dobijanje uputa, naši sugrađani i sugrađanke ovo pravo mogu ostvariti putem telefona, pozivajući na brojeve telefona naše ustanove i naši zaposleni će im pomoći u ostvarivanju njihovih prava i potreba, a  to mogu i da učine i elektonskim putem preko portala E-zdravlje koji se nalazi na sajtu Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore.

Putem telefona, svi zainteresovani se mogu informisati o postupku u slučaju sumnje na  virus Korona, odnosno o tome kome se javlja, gdje se ide, kako se ide i sve ostale informacije koje se odnose na virus COVID-19.


Direktorica JDZ Tivat prof. dr Jasminka Anđelić – foto Boka News

Zato, još jednom, molimo sve građane da pokažu veliku individualnu odgovornost i savjesnost, da se pridržavaju svih mjera koje je usvojio Nacionalni koordinacioni centar za suzbijanje zaraznih bolesti, jer samo na taj način možemo da djelujemo preventivno i spriječimo neke teže posljedice.

Čuvanjem sebe čuvamo i druge,  poručuju JZU Dom zdravlja Tivat.”

Brojevi telefona JZU Dom zdravlja Tivat na koje građani mogu pozvati su:

067/059-953 – epidemilogija (0-24h)

032/671-774 – opšta praksa ( 7-21h)

032/671-981 – opšta praksa ( 7-15h)

032/673-256 – dječiji dispanzer ( 7-21h)

032/677-350 – ambulanta Radovići ( 07-14h)

“Po preporuci Instituta za javno zdravlje Crne Gore, zbog novonastale situacije u vezi virusa covid-19, obustavljaju se svi ljekarski pregledi u svrhu izdavanja uvjerenja za upravljanje motornim vozilima svih kategorija, kao i ljekarski pregledi za pomorce i izdavanje uvjerenja o sposobnosti za rad sa povećanim rizikom do daljnjeg”Uprava JZU Dom zdravlja Tivat

Najčitanije