16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Ka repoziciji javnog muzičkog diskursa u Budvi i Boki – REposition: Level Zero 24. do 25. jula

Level Zero 24. do 25. jula

Renomirani muzički producent i autor mnogobrojnih emisija na BBC-u Gilles Peterson biće ekskluzivni gost konferencije REposition: Level Zero koja će ove godine biti organizovana u Budvi, 24. i 25. jula.

Gilles Peterson je i osnivač mnogobrojnih manifestacija i festivala, istraživač i kreator nezavisne muzičke scene Londona i Evrope, što ga čini planetarno poznatim muzičkim autorom. Peterson će 24. jula, na Trgu kod Kuće Čekrdekovića, govoriti o transformaciji javnih muzičkih diskursa i repozicioniranju gradskih kulturnih politika.

U razgovoru o značaju njegovog rada, važnim projektima i neprocjenjivom uticaju koji je imao na ove procese, učestvovaće – i DJ i muzički autor Harvinder Signh (Outernational sounds, London), Dušan Kaličanin (Technokratia / International Art Organisation) i mr Marko Pavlović, osnivač i programski urednik Caspera i suosnivač Southern Soul festivala.

Level Zero 24. do 25. jula

Nakon radionice, Peterson će, u tročasovnom muzičkom setu, podijeliti sa publikom svoj opus u Casper Baru u Starom gradu.

U utorak, 25. jula, Peterson i Earl Zinger iz čuvenog britanskog acid jazz benda Galliano će predstaviti fragmente svog eklektičkog muzičkog stila u selekcijskom setu koji će trajati od 22 do 01h. Prije toga, takođe na Trgu kod Kuće Čekrdekovića, producent i profesor Fakulteta dramskih umjetnosti dr Vuk Vuković će održati interaktivnu radionicu Mogućnosti i alati za repoziciju javnog muzičkog diskursa grada Budve i Boke.

Level Zero 24. do 25. jula

Interdiscplinarnu konferenciju REposition: Level Zero organizuje Casper Productio u susret
Evropskoj prijestonici kulture Budva – Boka 2028, kao sinergiju znanja i programskog promišljanja nezavisne kulturne scene grada Budve, teorijskog diskursa kulturnih gradskih politika, umjetničkog istraživanja i performansa…

Casper Productio, kao aplikant za Programsku knjigu finalne faze kandidature čvrsto stoji na poziciji da (muzički) identitet Budve i Boke treba da bude rezultat promišljenog dijaloga svih aktera crnogorskog društva, kao i proizvod participativne i inovativne kulturne politike koja, dugoročno, nužno vodi ka društvu izvrsnosti.

Autor i direktor projekta REposition 2024-2028. je Marko Pavlović, producent Vuk Vuković,
a finansiranje programa je u potpunosti omogućio Casper Productio.

Najčitanije