17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kamenari oštećene 34 kuće – Tivat, padali bilbordi, stabla, voda ušla u podrume…

Veliko nevrijeme sa jakim vjetrom i obilnim padavimana, pričinilo je sinoć i danas dosta problema u Tivtu. Oluja je oborila više stabala u raznim djelovima grada, od kojih su neka blikorala i saobraćajnice pa su intervenisale ekipe Komunalnog preduzeća Tivat, koje su raščišćavale puteve. Tramontana je oborila i jedna veliki reklamni bilbord na magistrali u blizini aerodroma Tivat pa su tri radnika i bager Komunalnog morali da uklone metalnu konstrukciju sa kolovoza.

Oluja je oštetila i dosta krovova na objektima, a vatrogasci su imali više intervencija u crpljenju vode iz poplavljenih podrumskih prostorija u zgradama u više tivatskih naselja. Obilne padavine na više mjesta nanijele i nanose smeća i pijeska na Jadransku magistralu koje su komunalci odmah čistili, a odmah su se ponovno javile i neuralgične tačke na magistrali gdje se voda zbog loših ili začepljenih odvoda redovno zadržava, pa su prava jezera i manje poplave na cesti bili u Lepetanima, Donjoj Lastvi i Vrijesu.

Kamenari oštećene 34 kuće – Velika šteta pričinjena Bolnici Meljine
Oluja – foto RHN

Prihvatni centar za sve porodice kojima su tokom nevremena oštećeni  domovi organizovan je u dvorani Sportskog centra Igalo. Sve koji imaju  problem sa smještajem ekipe će raspoređivati u hotele koji su na  raspolaganju: Institut Igalo, Plaža i Park.

Prema dosadašnjim prijavama, u nevrijemenu protekle noći oštećeno  je pedesetak kuća na teritoriji opštine Herceg Novi, od kojih 34 u  naselju Kamenari, rečeno je na sastanku tima za vanredne situacije  u Opštini Herceg Novi. Članovi tima – predstavnici lokalne uprave, Službe zaštite i  spasavanja, Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Centra  bezbjednosti Herceg Novi, Direktorata za vanredne situacije i Crvenog  krsta – sumirali su do sada prijavljene štete, aktivnosti na  otklanjanju posledica nevremena i dogovorili se u vezi sa daljim  koracima.

Ekipe Službe komunalne policije, Službe zaštite i spasavanja i  javnih preduzeća na terenu su i nastavljaju intenzivan rad na  popisivanju štete i saniranju posledica sinoćnje oluje.

Velika šteta pričinjena je Bolnici Meljine, gdje je oštećen krov  rentgenskog odeljenja, polomljena stakla, porušena stabla u parku.  Ekipe Komunalno-stambenog preduzeća upućene su da pomognu sanaciju, te osiguraju oštećene dijelove objekkta kako bi spriječili prodiranje  vode u prostor gdje se nalazi oprema za rad.

Još jednom se apeluje na sve građane kojima je tokom nevremena  oštećena imovina da štetu prijave kol-centru Službe komunalne  policije i inspekcijskog nadzora, pozivom na broj telefona 19800, sopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije