24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kamerna muzika u Kotoru- Čajkovski i Maler

Plakat Korenkov i Pestov

Umjetnički duo – Aleksandar Korenkov, bariton i Nikolaj Pestov, klavir, predstaviće se kotorskoj muzičkoj publici u nedjelju 5. novembra od 18 sati u Koncertnoj dvorani Muzičke škole “Vida Matjan”- Crkvi sv. Duha. Koncert je dio serijala “Kamerna muzika Evrope” i biće posvećen stvaralaštvu kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog i Gustava Malera. Ulaz je slobodan, ali je koncert donatorski.

Korenkov i Pestov su uz podršku JU Muzeji i galerije Budve, 29.avgusta u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” održali donatorski koncert “Remek djela svjetske opere i kamerne muzike”, a povodom 150 godina od rođenja Sergeja Vasiljeviča Rahmanjinova, Korenkov je u aprilu u istoj ovoj galeriji nastupio sa pijanistkinjom Verom Voronješkom.

Operski pjevač Aleksandar Korenkov  nastupao je u pozorištima širom Rusije, Japana, SAD, Francuske i Njemačke. Od samog početka umjetničke karijere, Aleksandar kombinuje kamernu muziku sa savremenom avangardnom muzikom, rokom, eksperimentalnom elektronskom muzikom i pozorišnim predstavama. Radio je sa svjetski poznatim dirigentima, kompozitorima i ličnostima iz pozorišne umjetnosti koji su uticali na formiranje profesionalnog umjetničkog profila Korenkova. Laureat je mnogih međunarodnih takmičenja.

Nikolaj Pestov je završio Dječju muzičku školu na Rjazanskom muzičkom koledžu, a potom diplomirao na  Moskovskom državnom konzervatorijumu “P.I. Čajkovski” u klasi narodnog umjetnika Rusije, profesora Jurija Slesareva. Laureat je međunarodnih takmičenja na Kipru, u Bugarskoj, Rusiji.

/M.D.P./

Najčitanije