16 C
Kotor

Slušaj online radio

Kamion se zabio u ožalošćene pred krematorijem u Kini, 17 poginulih

Kina – foto EPA

Kamion se zabio u skupinu ožalošćenih ljudi koji su čekali pred krematorijem u jugoistočnoj Kini, pri čemu je poginulo 17, a ozlijeđeno 22 ljudi, objavila je državna novinska agencija Xinhua u nedjelju.

Nesreća se dogodila nešto poslije ponoći (16 sati GMT) u selu Taolingu, tridesetak kilometara jugoistočno od grada Nanchanga u pokrajini Jiangxi.

Novinska agencija citirala je izjave stanovnika da su ožalošćeni čekali ispred prepunog krematorija. Navodno su ostavljali svijeće i hranu uz cestu, uobičajen ritual za pokojnike, dok su čekali da sljedeći dan pristupe krematoriju.

Uzrok nesreće se istražuje, javila je Xinhua. Mnoge žrtve bile su iz Taolinga.

U izvješćima lokalnih medija nije spomenuto je li krematorij bio posebno prometan zbog golemog vala zaraze koji je preplavio Kinu.

Nakon gotovo tri godine zatvaranja, masovnog testiranja i obvezne karantene, Kina je 7. decembra odustala od svoje stroge politike nulte stope COVID-a-19.

Od tada, najmnogoljudnija zemlja na svijetu bilježi brzi porast broja zaraženih, pogotovo među starijima i onima koji pate od kroničnih bolesti.

Bolnice su prepune, krematoriji rade neprekidno. Prema procjenama, do sada su umrli deseci hiljada ljudi. Peking je prestao objavljivati brojke zaraženih.

Izvor:Hina

Najčitanije