10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kapetan nasukanog broda uhapšen pod optužbom da je bio pod uticajem alkohola

Nasukani brod

Stanovnici istočnog danskog grada Fredericia hrlili su na obalu kako bi vidjeli neobičan prizor nasukanog malog kontejnerskog broda, dok policija izvješćuje da je kapetan Ragne od 5200 dwt zadržan pod sumnjom da je “vozio” pijan. Plovilo od 101 metar ostaje zaglavljeno na pješčanom dnu, a lokalne vlasti izvješćuju da nadziru brod, ali odgovornost za oslobađanje broda je na njegovom njemačkom vlasniku i operateru koji je navodno Unifeeder.

“Postojala je sumnja da bi, na temelju plovidbe, moglo biti riječ o alkoholizmu”, kazali su medijima iz lokalne policije. Policija je obaviještena o situaciji i izvijestila da je izvršila istragu nakon što su ih pomorske vlasti upozorile da brod plovi nepravilno te da je isprva krenuo u pogrešnom smjeru nakon isplovljavanja iz luke. Procijenili smo da je kapetan bio pod utjecajem alkohola, pa je trenutno uhićen, piše The Maritime Executive.

Brod star 24 godine, koji ima kapacitet od 508 TEU, isplovio je iz Fredericie oko 01:00 u petak, 28. listopada nakon što je ukrcao i iskrcao kontejnere. Prema signalu AIS-a, išao je prema Bremerhavenu.

Nešto prije 02:00, brod se nasukao 200 metara sjeveroistočno od Striba na plovnom putu poznatom kao Mali pojas, uobičajenom pomorskom putu koji prolazi između danskih otoka. Danske vlasti izvijestile su da brod nije imao obvezu imati pilota, dok su lokalni stanovnici izjavili za TV postaju da su mogli čuti brod kako se “nasilno pokušava osloboditi”, tj. odsukati.

Iz Defense Maritime Assistance Service javljaju da su na mjesto događaja poslali peljarski brod koji je pregledao brod zbog oštećenja i potencijalnog onečišćenja. Izvješćuju da nema znakova ozljeda ili zagađenja uljem. Iz izvješća nije jasno koliko je članova posade bilo na brodu.

Izvještava se da je 33-godišnji njemački kapetan Ragne u policijskom pritvoru i čeka saslušanje. U međuvremenu, znatiželjni promatrači nastavljaju se probijati do obale kako bi vidjeli njegovo plovilo.

Najčitanije