26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kapitalni budžet u Tivtu projektovan na preko 14 miliona eura – Gradiće se nova pijaca, marina sa komunalnim vezovima…

Tivat – foto Boka News

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović najavio je da će naredne godine lokalna uprava početi sa realizacijom više većih i za grad značajnih kapitalnih ulaganja, poput izgradnje nove marine sa komunalnim vezovima za Tivćane na Seljanovu, Vatrogasnog doma i Policijske stanice, kao i novog objekta gradske pijace.

Gostujući u programu Radio Tivta u sklopu aktuelne javne rasprave o nacrtu Odluke o budžetu Opštine za 2024. koji je planiran na do sada rekordan iznos od nešto preko 29 mil EUR, Komnenović je kazao da je za kapitalni dio budžeta od toga opredijeljeno nešto manje od 50%, odnosno iznos od preko 14,4 mil EUR.

On je najavio da će se dogodine graditi tri značajnije nove lokane saobraćajnice: Pod Kuk vrijedna 700.000 EUR, prva faza saobraćajnice u Ruljini vrijedna 800.000, te nova ulica u Mažini od 850.000 EUR. U asfaltiranje i popravke drugih ulica na području cijele opštine uložiće se dodatnih milion eura.

Nakon završetka prve faze koja se sada privodi kraju, dogodine će se drugom fazom radova vrijednom 800.000 EUR, nastaviti i projekat izgradnje obale i šetališta od Belana prema Župi.

– Na nivou lokalne uprave donijeli smo odluke da od naredne godine krenemo sa rješavanjem pitanja sidrišta za plovila koja se sada sidre svuda po Tivatskom zalivu. Formiraćemo i sidrište kod ostrva Sveti Marko koje smo dobili u pregovorima sa Ministarstvom uređenja prostora, a ono što je bitno je namjera da gradimo nove komunalne vezove i da izgradimo potpuno novu komunalnu marinu za mala plovila za sport i rekreaciju stanovnika Tivta, na Seljanovu gdje smo dogovorili da određeni broj priveznih plutajućih pontona ustupimo i Jedriličarskom klubu Delfin – kazao je Komnenović.

On je najavio izradu dokumentacije za gradnju novog objekta Policijske stanice i Vatrogasnog doma na mjestu sadašnjeg objekta Odjeljenja bezbjednosti. Za ta dva objekta predviđena je parcela površine 6.500 kvadrata.

Za objekat nove pijace projektna dokumentacija bi trebalo da bude završena do kraja ove godine, a pijaca će se graditi dogodine na platou iza zgrade hotela Pine, u neposrednoj blizini istoimene gradske rive. Preduslov za to je i rješavanje određenih imovinsko-pravnih pitanja, odnosno izmještanje tridesetak privatnih garaža koje su sada na dijelu prostora namijenjenog za novu gradsku tržnicu.

Najčitanije