9 C
Kotor

Slušaj online radio

Karnevalska grupa “Karampana“ osvojila prvu nagradu žirija i nagradu publike 

U okviru Tradicionalnih zimskih kotorskih karnevalskih fešti sinoć je u Poslovnom centru “Vukšić“ održan veliki maskenbal.

Ove godine prijavio se veliki broj fantastičnih pojedinačnih i grupnih maski tako da su i žiri i publika imali veoma težak zadatak da izaberu najbolje i najoriginalnije.

Fond nagrada iznosio je 3.800 eura

U kategoriji pojedinačnih maski, treće mjesto i 200 eura  pripalo je maski pod nazivom VRIJEME JE ZA IGRU.

Vrijeme je za igru

Drugo mjesto i 300 eura osvojila je maska PEPELJUGA,  a prvo mjesto i 500 eura – MANITE FUNGINE

Fungine

U kategoriji grupnih maski, treće mjesto i 500 eura osvojila je maska pod nazivom KARAMBOL karnevalske grupe MLADI FEŠTAĐUNI.

Karambol

Drugo mjesto u kategoriji grupnih maski i 700 eura osvojila je karnevalska grupa ZA DEŠPET sa maskom ZODIJAK.

Za dišpet

A što se tiče prvog mjesta, i publika i žiri glasali su jednako, pa je 900 eura od strane žirija i 800 eura od strane publike pripalo karnevalskoj grupi KARAMPANA sa maskom PEŠKARIJA.

Žiri koji je radio u sastavu: Bojan Usanović-predsjednik i članice: Vlasta Mandić, Mira Koh, Dušica Ivetić i Radmila Beća Radulović odlučio je da dodjeli i specijalne nagrade i to maskama KOTORSKI ORIĐINALI, SEX BOMBE i HOBOTNICA.

Žiri

Za dobar štimung na maskenbalu  ove godine pobrinuli su se klapa ASA VOĆE i ANSAMBL TOĆ.

Karnevalske fešte završavaju 3.marta velikom karnevalskom povorkom, sudjenjem i spaljivanjem karnevala i koncertima VIS TETRA, ANSAMBLA TOĆ i CRVENE JABUKE.

Organizator Zimskih kotorskih karnevalskih fešti je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizaror Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Bronzani sponzor Tradicionalnih zimskih kotorskih karnevalskih fešti je HYATT REGENCY KOTOR.

Prijatelji karnevala: Scala santa,  Poslovni centar “Vukšić”, Pomorski muzej Crne Gore Kotor, Crnogorska plovidba, Kotorska suvenirnica, Labud tende, Authentic pub „Bandiera Medijski sponzori su: Radio televizija Crne Gore, Radio Kotor, portali: Boka News, Travel Montenegro, Share Montenegro, Kotor.info, Feral Bar.

Najčitanije