32.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kašćelan (DPS): Zahtijevamo hitnu reakciju nadležnih kako bi se spriječili dalji prekidi u snabdijevanju električnom energijom

Tivat panorama – foto CG News

Sa velikom zabrinutošću i ogorčenjem obraćamo se povodom učestalih nestanaka električne energije koji već duže vrijeme negativno utiču na svakodnevni život svih nas. Ovi prekidi u snabdijevanju električnom energijom ne samo da izazivaju brojne neprijatnosti, već i ozbiljno ugrožavaju bezbjednost i sigurnost naših građana, kao i normalno funkcionisanje privrede i javnih službi.

Povodom ovih dešavanja, Demokratska partija socijalista Tivat postavlja nekoliko ključnih pitanja:

  1. Kvalitet infrastrukture: Zašto se, uprkos brojnim obećanjima i planovima za unapređenje elektroenergetske mreže, i dalje suočavamo sa ovakvim problemima? Gdje su sredstva koja su navodno uložena u modernizaciju i održavanje infrastrukture?
  2. Imajući u vidu činjenicu da su problemi sa snabdijevanjem električne energije počeli prošle godine u periodu primopredaje žicare Kotor-Lovćen, da li je tehnički prijem urađen i da li funkcionisanje iste utiče na snabdijevanje električnom energijom građana?’
  3. Odgovornost i transparentnost: Ko će snositi odgovornost za ove učestale prekide i zašto nema transparentnosti u vezi sa stvarnim razlozima ovih nestanaka struje? Građani Tivta imaju pravo na tačne i pravovremene informacije.
  4. Planovi za poboljšanje: Kakvi su konkretni planovi Elektroprivrede Crne Gore i nadležnih institucija za rješavanje ovog problema? Koliko dugo ćemo još biti taoci neefikasnog sistema koji očigledno nije u stanju da odgovori na osnovne potrebe građana?
Nebojša Kašćelan – DPS Tivat

DPS Tivat zahtijeva hitnu reakciju nadležnih organa i institucija, te tražimo da se u najkraćem roku sprovedu sve neophodne mjere kako bi se spriječili dalji prekidi u snabdijevanju električnom energijom. Takođe, pozivamo na odgovornost svih onih koji su svojim nečinjenjem ili neadekvatnim radom doprinijeli ovoj situaciji.

Građani Tivta zaslužuju pouzdano snabdijevanje električnom energijom i odgovornu upravu koja će biti u stanju da osigura nesmetano funkcionisanje svih vitalnih sistema. DPS Tivat će nastaviti da prati situaciju i aktivno se zalagati za prava i interese svih građana, kaže se u saopštenju koje potpisuje Nebojša Kašćelan, predsjednik Opštinskog odbora DPS Tivat.

Najčitanije